EuroLeague: Τα δεδομένα και η βαθμολογία χωρίς τις ρώσικες ομάδες

Οι ρωσικές ομάδες στον «πάγο», αποδεκατίζονται και φλερτάρουν με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της EuroLeague - Τα δεδομένα χωρίς εκείνες - Ακλόνητος ο Ολυμπιακός, κερδισμένη η Μπάγερν. 

EuroLeague: Τα δεδομένα και η βαθμολογία χωρίς τις ρώσικες ομάδες

H ΕuroLeague αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και με σχετικά χαμηλούς τόνους τις εξελίξεις στον κόσμο. Ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, έχει φέρει μεγάλες κυρώσεις και στον αθλητικό τομέα. Σχεδόν σε όλα τα σπορ, η Ρωσία αποβλήθηκε. Όχι μόνο η εθνική της ομάδα, αλλά και οι σύλλογοί της. Τι γίνεται όμως στο μπάσκετ και συγκεκριμένα στην EuroLeague;

H ΕuroLeague ενημέρωσε πως δεν αποβάλει τις ρωσικές ομάδες, αλλά μπήκε «πάγωμα» στους αγώνες τους για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Με την Λίγκα να επισημαίνει πως αν δεν βρεθεί λύση στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, τότε οι ρωσικές ομάδες θα αποβληθούν από τη διοργάνωση. Δεν είναι απλό αυτό βέβαια, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν συμμετέχει απλά, αλλά είναι και μέτοχος στη διοργάνωση.

Τα ρωσικά κλαμπ πάντως δείχνουν κατανόηση στις εξελίξεις, δεν θέλουν να προκαλέσουν, αλλά προσπαθούν να σώσουν τόσο τη σεζόν, όσο φυσικά και τα ρόστερ τους. Βλέπετε, έχουν χάσει αρκετούς παίκτες. Η ΤΣΣΚΑ αποχαιρέτησε τους Σενγκέλια, Φόιγκτμαν, Λούντμπεργκ, Γκριγκόνις, Χάκετ και Μπολομπόι. Η Ούνικς έχασε όλους τους Αμερικανούς της παίκτες (Λορέντζο Μπράουν, Τζον Μπράουν, Κάνααν, Μέιγιο, Μπράντλεϊ, Χόλαντ), ενώ από τη Ζενίτ έφυγαν οι Κουζμίνσκας, Νέιπιερ και Γκουντάιτις. Έτοιμοι να αποχωρήσουν από τον σύλλογοι και οι Κάρτερ και Λόιντ. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο και περισσότεροι αθλητές θα αποχωρούν. Αξιοσημείωτο πάντως πως έχουν παραμείνει στη θέση τους όλοι οι ξένοι προπονητές των ομάδων. Ιτούδης (ΤΣΣΚΑ), Πασκουάλ (Ζενίτ), Περάσοβιτς (Ούνικς).

Η διοργάνωση πάντως θα αλλοιωθεί. Γιατί ακόμη και αν δεν αποβληθούν οι ομάδες και συνεχίσουν, τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει. ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς θα είναι αρκετά αποδυναμωμένες. Αν και με τα τωρινά δεδομένα βρίσκονται και οι τρεις μέσα στην οκτάδα, θα κινδυνέψουν σοβαρά να μείνουν εκτός. Επίσης, είναι ένα ερώτημα το πότε θα βρεθεί χρόνος να γίνουν οι αγώνες τους. To καλεντάρι πιέζει. Όχι μόνο θα έχουν να δώσουν τα έξτρα παιχνίδια από την τωρινή διακοπή, αλλά έχουν και προγραμματισμένα ματς να δώσουν τα οποία είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Στην περίπτωση πάντως που μηδενιστούν οι ρωσικές ομάδες δεν θα μετρήσουν τα αποτελέσματα που έφεραν οι άλλοι σύλλογοι απέναντί τους. Σε αυτό το σενάριο οι περισσότερες ομάδες δεν επηρεάζονται. Όμως, βγαίνει κερδισμένη η Μπάγερν. Οι Γερμανοί είχαν τρεις ήττες από τους Ρώσους, τις οποίες θα γλιτώσουν και θα ανέβουν στη 5η θέση της βαθμολογίας! Τώρα βρίσκονται στην 11η.

Χαμένοι όμως είναι οι Γάλλοι της Μονακό. Μετρούσαν ένα εντυπωσιακό 4-1 επί των ρωσικών ομάδων, το οποίο πάει στράφι, αλλά παραμένουν σε τροχιά για τα προημιτελικά.

Η βαθμολογία χωρίς τις ρώσικες ομάδες

1 Mπαρτσελόνα 17 4
2 Ρεάλ 16 5
3 Aρμάνι Μιλάνο 15 6
4 Ολυμπιακός 14 7
5 Μπάγερν 12 9
6 Εφές 11 8
7 Μακάμπι 11 10
8 Mονακό 10 12

- - - - - - - - - - - - -
9 Φενέρμπαχτσε 9 12
10 Ερυθρός Αστέρας 8 12
11 Άλμπα Βερολίνου 7 12
12 Μπασκόνια 7 14
13 Βιλερμπάν 7 15
14 Ζαλγκίρις 6 15
15 Παναθηναϊκός 6 15

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ