Οι έξι Έλληνες που εργάζονται σε ρωσικές ομάδες στην EuroLeague

Έξι είναι οι Έλληνες που αγωνίζονται-εργάζονται σε ρωσικές ομάδες στην EuroLeague, δηλαδή σε ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς

Οι έξι Έλληνες που εργάζονται σε ρωσικές ομάδες στην EuroLeague

Αρκετοί παίκτες έχουν πάρει απόφαση να αποχωρήσουν από τις ρωσικές ομάδες. Είτε επειδή εκφράζουν τη δυσαρέστησή τους για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είτε και για λόγους ασφαλείας.

Τόρνικε Σενγκέλια (Γεωργία), Μάριους Γκριγκόνις (Λιθουανία), Γιόχαν Φόγκτμαν (Γερμανία) και Ίφι Λούντμπεργκ (Δανία) αποχώρησαν από την ΤΣΣΚΑ, ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και στη Ζενίτ. Έφυγαν από την Αγία Πετρούπολη οι Λιθουανοί Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Αρτούρας Γκουντάιτις. Και οι αποχωρήσεις συνεχίζονται.

Γενικότερα, το λιθουανικό μπάσκετ, αλλά και το κράτος της χώρας, έχει στηρίξει ανοιχτά την Ουκρανία, έχοντας παράλληλα εκφράσει την ενόχλησή της για τις πρακτικές της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ζαλγκίρις ξεκαθάρισε πως θα μποϊκοτάρει τους εναπομείναντες αγώνες της κόντρα στις ρωσικές ομάδες στην EuroLeague, τονίζοντας πως δεν θα παίξει με καμία από αυτές για το υπόλοιπο της σεζόν.

Τι συμβαίνει όμως με τους Έλληνες που δουλεύουν-εργάζονται στις ρωσικές ομάδες της EuroLeague. Στο σύνολό τους είναι πέντε. Συγκεκριμένα, στην ΤΣΣΚΑ εργάζονται ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης, ο συνεργάτης του Ανδρέας Πιστιόλης, αλλά και ο γυμναστής της ομάδας, Κώστας Χατζηχρήστος.

Στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι Έλληνας ο GM της ομάδας, Μάνος Παπαδόπουλος, με πολυετές παρελθόν στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει και ένας ακόμη όμως. Ο Αδαμάντιος Παναγιωτόπουλος. Είναι ο στενός συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, με τον οποίο συνεργάστηκε και στους «πράσινους».

Όσον αφορά την Ούνικς Καζάν, εκεί βρίσκεται ο Κώστας Καϊμακόγλου. Ο παλαίμαχος Έλληνας μπασκετμπολίστας, ο οποίος έβαλε τέλος στην καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι, πλέον βρίσκεται στο προπονητικό-τιμ της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Όλοι τους παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.