ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έφυγαν τέσσερις παίκτες λόγω του πολέμου

Η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενημέρωσε επίσημα πως οι Σενγκέλια, Γκριγκόνις, Λούντμπεγκ και Βόιγκτμαν αποχώρησαν από την ομάδα εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί στην περιοχή και οι υποθέσεις τους θα εξεταστούν μόλις ηρεμήσει η κατάσταση.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έφυγαν τέσσερις παίκτες λόγω του πολέμου

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με επίσημη ενημέρωση έκανε γνωστό πως ήδη οι Τόρνικε Σενγκέλια, Ίφε Λούντμπεργκ, Μάριους Γκριγκόνις και Γιόχαν Βόιγκτμαν έχουν αποχωρήσει από τη Ρωσία.

H διοίκηση της ρωσικής ομάδας ενημέρωσε και επίσημα πως οι 4 παίκτες έχουν φύγει από τη χώρα για λόγους ασφαλείας, με την περιπτώσεις τους να ξεκαθαρίζουν όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μάλιστα έκανε σαφές ότι τόσο ο Λιθουανός γκαρντ όσο και ο Γερμανός φόργουορντ/σέντερ θα φύγουν από τη Μόσχα λίαν συντόμως, όπως οι συμπαίκτες τους, «για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους που σχετίζονται με την τρέχουσα κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και τις πιθανές συνέπειές της».

Στο ίδιο κείμενο οι Μοσχοβίτες ενημέρωσαν πως τέτοιες κινήσεις αποτελούν μεν παραβίαση των όρων του συμβολαίου και των κανονισμών του συλλόγου, ωστόσο άφησαν να εννοηθεί ότι κατανοούν την αναταραχή που έχουν προκαλέσει σε όλους τα τελευταία γεγονότα.

«Το καθεστώς των συμβολαίων παικτών θα διευθετηθεί όταν η πολιτική και αθλητική κατάσταση στην Ευρώπη επανέλθει στο φυσιολογικό», συμπλήρωσαν από την ΤΣΣΚΑ, επισημαίνοντας πως όλοι οι υπόλοιποι μπασκετμπολίστες και προπονητές, μεταξύ των οποίων φυσικά ο Δημήτρης Ιτούδης, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τους επόμενους αγώνες.

Υπενθυμίζουμε πως ο Σενγκέλια βρίσκεται ήδη στην Ισπανία με την οικογένειά του, με τα σενάρια για το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ να είναι πολλά.