EuroLeague: Εκτός Ρωσίας οι αγώνες των ρωσικών ομάδων

Οι εκπρόσωποι των 18 ομάδων της EuroLeague αποφάσισαν να μην εκδιώξουν από τη διοργάνωση τις ρωσικές ομάδες, αλλά να τις υποχρεώσουν να παίζουν μακριά από τη χώρα τους

EuroLeague: Εκτός Ρωσίας οι αγώνες των ρωσικών ομάδων

H EuroLeague με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως οι αναμετρήσεις των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση θα διεξάγονται πλέον σε ουδέτερο έδαφος.

Oι 18 ομάδες της EuroLeague συνεδρίασαν και αποφάσισαν να παραμείνουν κανονικά οι σύλλογοι από τη Ρωσία στη διοργάνωση, παρά τα όσα σενάρια είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, αλλά με την υποχρέωση να δίνουν τις εντός έδρας αναμετρήσεις τους σε ουδέτερο έδαφος και μακριά από τη χώρας τους.

Δεν θα μπορούσαν πάντως να απομακρυνθούν οι ομάδες από τη στιγμή που είναι μέτοχοι της εταιρίας που διοργανώνει το πρωτάθλημα.

Οι παράγοντες των ομάδων υπογράμμισαν με ανακοίνωση πως θέτουν σε πρώτο πλάνο την σωματική ακεραιότητα και τη ασφάλεια όλων των παικτών, προπονητών και μελών κάθε ομάδας.

Επιπλέον η EuroLeague ανακοίνωσε και την αναβολή του ματς της ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή (27/2) στη Μόσχα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία και εκτός Ρωσίας.