Σπανούλης: «Επιθυμώ να μοιραστώ τις γνώσεις μου, να δώσω κάτι πίσω στο μπάσκετ»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη λίγες ώρες πριν το μεγάλο του ντεμπούτο ως προπονητής με την ομάδα της Next Generation στο πρωτάθλημα της Euroleague

Σπανούλης: «Επιθυμώ να μοιραστώ τις γνώσεις μου, να δώσω κάτι πίσω στο μπάσκετ»

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι το ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητής. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και του Ολυμπιακού πρόκειται να οδηγήσει μία ομάδα από νεαρά ταλέντα από κάθε μεριά της Ευρώπης στο τουρνουά Next Generation που διοργανώνει η Euroleague. Σε δηλώσεις του πριν την αναμέτρηση με την ομάδα της Megabasket ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague χαρακτήρισε την απόφασή του να αποσυρθεί ως εύκολη, ενώ τόνισε πως θέλει να παραμείνει στον χώρο για να επιστρέψει στο μπάσκετ κάτι από αυτά που του έδωσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Kill-Bill»:

Για την απόφασή του να σταματήσει: «Αυτή η απόφαση ήταν πολύ εύκολη για μένα. Πέτυχα όλα όσα ήθελα, πέτυχα όλα μου τα όνειρα, ίσως και περισσότερα από αυτό. Όταν πετυχαίνεις όλους τους στόχους, σε κάνει χαρούμενο, αλλά μερικές φορές χάνεις κίνητρο εξαιτίας όλων αυτών. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος, είμαι ευγνώμων και ευλογημένος και τώρα θέλω να απολαύσω τη ζωή και να ξεκινήσω κάτι νέο».

Για το αν θα παραμείνει στο μπάσκετ: «Το μπάσκετ είναι στο αίμα μου. Η οικογένειά μου έρχεται πρώτη και ακολουθεί το μπάσκετ. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ, έχω μολυνθεί από το μπάσκετ σαν ένα παιδί από ίωση και για όλα αυτά θέλω να δώσω κάτι πίσω στο μπάσκετ. Έχω μεγάλη επιθυμία να μοιραστώ τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Δεν ξέρω ακόμα πώς θα είναι, αλλά σίγουρα θέλω να μείνω στο μπάσκετ με κάποιο τρόπο και να δώσω πίσω ένα μέρος από αυτά που μου έδωσε».

Για την προπονητική: «Θα δούμε. Είναι κάτι που σκέφτομαι, που μου αρέσει πολύ, οπότε θα δούμε».

Για τα επιτεύγματα των Αντετοκούνμπο και Γιόκιτς στο ΝΒΑ: «Είναι κάτι μοναδικό, για δύο παίκτες από την Ευρώπη να είναι οι καλύτεροι στο NBΑ, και ο τρίτος, ακριβώς πίσω τους, μπορεί να είναι ο Λούκα Ντόντσιτς. Το ότι τα παιχνίδια τους είναι τόσο δυνατά, ότι είναι τόσο κυρίαρχα, μας κάνει όλους εμάς τους Ευρωπαίους πολύ περήφανους. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά εδώ στην Ευρώπη και ότι στέλνουμε παίκτες στην Αμερική που είναι έτοιμοι να κυριαρχήσουν και να είναι ηγέτες».

Για τη διαφορά του ΝΒΑ με το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Η διαφορά δεν είναι πια τόσο μεγάλη. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν παίκτες από την Ευρώπη και όλες οι ομάδες θέλουν να έχουν Ευρωπαίους παίκτες στις τάξεις τους και όχι μόνο να γεμίζουν το ρόστερ αλλά να είναι μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών στο γήπεδο».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον τίτλο και αν μετανιώνει για κάτι: «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα τρόπαιο και να πω ότι είναι το αγαπημένο μου. Οι τίτλοι που κέρδισα είναι εξίσου αγαπητοί για μένα. Ξέρεις πώς λένε, είναι σαν παιδιά για μένα, οπότε δεν μπορώ να τους χωρίσω και να πω ότι αγαπώ κάποιον περισσότερο. Όλα τα τρόπαια ήταν πολύ σημαντικά εκείνη την περίοδο στην καριέρα μου, οπότε είναι όλα εξίσου και πολύ αγαπητά για μένα».