Η EuroLeague ανακοίνωσε τον λόγο που αναβλήθηκαν οι αγώνες - Στον «πάγο» και το Μπασκόνια - Ούνικς

Η EuroLeague ανέβαλε και τα τρία ματς των ρωσικών ομάδων - Στον «πάγο» τα Μπάγερν-ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ - Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια - Ούνικς. 

Η EuroLeague ανακοίνωσε τον λόγο που αναβλήθηκαν οι αγώνες - Στον «πάγο» και το Μπασκόνια - Ούνικς

Ύστερα από την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην ταξιδέψει στη Ρωσία, η EuroLeague ανέβαλε την αναμέτρηση κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η διοργάνωση φάνηκε να θέλει να περάσει... αναίμακτα την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με την εισβολή στη Ρωσία, αλλά σιγά-σιγά οι ομάδες αντέδρασαν.

Ακολούθως και η Ζαλγκίρις γνωστοποίησε την απόφασή της να μην δώσει κανένα από τα υπόλοιπα ματς που έχει κόντρα στις ρωσικές ομάδες, ενώ ζήτησε να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι σύλλογοι της Λίγκας.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, με τη διοργάνωση στη συνέχεια να αναβάλει και τον αγώνα της Μπάγερν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ρωσικής ομάδας ενημερώθηκαν για το γεγονός καθώς ήταν στο πούλμαν με δρομολόγιο την παρουσίας τους στο γήπεδο για το παιχνίδι.

Στη συνέχεια, η EuroLeague ανακοίνωσε και την αναβολή του αγώνα της Μπασκόνια κόντρα στην Ούνικς Καζάν. Και με αυτόν τον τρόπο «έβαλε» στον πάγο όλους τους αγώνες των ρωσικών κλαμπ για την αγωνιστική.

Πέρα από το γεγονός πως υπάρχει κίνδυνος με τα ταξίδια στη ρωσική πόλη, είναι και το ηθικό κομμάτι. Αρκετές ομάδες εκφράζουν την αντίθεσή τους με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο η EuroLeague θα διαχειριστεί το θέμα. Προς το παρόν σχολίασε πως πρόκειται για ένα «προληπτικό μέτρο».

Η ανακοίνωση της EuroLeague:

Εικόνα