EuroLeague: Η Ζαλγκίρις μποϊκοτάρει τα ματς με τους Ρώσους

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Ζαλγκίρις Κάουνας Παούλιους Μοτεγιούνας ανακοίνωσε πως οι Λιθουανοί δεν θα ταξιδέψουν στην Ρωσία για τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου της EuroLeague

EuroLeague: Η Ζαλγκίρις μποϊκοτάρει τα ματς με τους Ρώσους

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν μία από τις ομάδες που στάθηκαν άμεσα στο πλευρό της Ουκρανίας με τους Λιθουανούς, μάλιστα, να μην μένουν στα λόγια, αλλά να προχωρούν και σε πράξεις.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα του Κάουνας, αποφάσισε να προχωρήσει σε μποϊκοτάζ των αγώνων επί ρωσικού εδάφους και δεν θα ταξιδέψει στην Μόσχα, για το ματς της 25ης Μαρτίου με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και στην Αγία Πετρούπολη, για την αναμέτρηση της 8ης Απριλίου, με την Ζενίτ.

«Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με την EuroLeague, αναφορικά με την κατάσταση των τελευταίων ωρών. Αν και οι ομάδες θα τα συζητήσουν όλα αύριο, εμείς αποφασίσαμε πως δεν πρέπει να καθυστερήσουμε περισσότερο και πήραμε ήδη την απόφαση μας.

Η Ζαλγκίρις δεν θα ταξιδέψει στην Ρωσία για τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου που απομένουν.

Θα μιλήσουμε και με τις ομάδες της δυτικής Ευρώπης στην EuroLeague και θα τους προσφέρουμε μια κοινή απόφαση, όχι μόνο να μην παίξουν τα παιχνίδια τους στην Ρωσία, αλλά να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ όλων των αγώνων τους, απέναντι σε ρωσικές ομάδες», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του τζένεραλ μάνατζερ της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτεγιούνας.