Ολυμπιακός: Για νίκη... τετράδας απέναντι στην Αρμάνι

Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει στην άκρη την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Απόψε (21:45) επιστρέφει στην Ευρωλίγκα για το σημαντικό ματς κόντρα στην Αρμάνι.

Ολυμπιακός: Για νίκη... τετράδας απέναντι στην Αρμάνι

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21.45, NS Prime) την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Βλέπετε, οι Ιταλοί βρίσκονται στην 3η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 17-7, ενώ οι Πειραιώτες ακολουθούν στην 4η (14-9). Είναι σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες.

Το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα με νίκη θα πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα προημιτελικά. Από την πλευρά της η ελληνική ομάδα, στο ενδεχόμενο που πάρει το θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο θα κάνει γερό μπάσιμο για την πρόκριση αλλά και για την παραμονή της στην πρώτη τετράδα. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, είναι υγιείς, διανύουν καλό αγωνιστικό φεγγάρι, ενώ και τα τελευταία θετικά αποτελέσματα έχουν ανυψώσει τόσο το ηθικό όσο και την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ήταν σπουδαία αλλά και εντυπωσιακή η νίκη επί της Εφές στην παράταση με το νικητήριο σουτ του Κώστα Σλούκα. Ήταν αναζωογονητική η κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο, με την ομάδα μπάσκετ του Πειραιά να επιστρέφει στους εγχώριους τίτλους μετά από σχεδόν έξι χρόνια.

Μπάσκετ στο ανοιχτό γήπεδο και τρίποντο

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να τρέξει περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο και να πάει το ματς σε περισσότερες κατοχές αλλά και σε υψηλότερο σκορ. Οι Πειραιώτες σκοράρουν 79.5 πόντους και δέχονται 74 στην άμυνα. Οι Ιταλοί έχουν 74 πόντους στην επίθεση και παθητικό 70.4. Το Μιλάνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μετρά 7 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια του. Και το έχει καταφέρει κυρίως με τη σκληράδα που παίζει στην άμυνα, με την πίεση που βάζει πάνω στην μπάλα αλλά και με τον τρόπο που προστατεύει το καλάθι.

Ένας τομέας που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης είναι το τρίποντο. Το Μιλάνο έχει βελτιώσει την περιφερειακή του άμυνα, καθώς ρίχνει τους αντιπάλους κοντά στο 33.3% από την περιφέρεια. Όταν όμως βρει αντίπαλο που εκτελεί εξαιρετικά πίσω από τα 6.75 μέτρα, τότε αλλάζει το παιχνίδι. Δεν κλείνεται τόσο μέσα στη ρακέτα, αποδιοργανώνεται και βγαίνει εκτός ρυθμού.

Ο Ολυμπιακός φέτος σουτάρει με 35.2% στο τρίποντο. Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο Μιλάνο, όμως, οι Πειραιώτες πήραν... φωτιά από την περιφέρεια. Τελείωσαν το ματς έχοντας 54.5% πίσω από τα 6.75 μέτρα, με 18/33 (!) προσπάθειες, σημειώνοντας «ερυθρόλευκο» ρεκόρ. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να πάρει τη νίκη με 72-93. Ήταν το πρώτο φετινό διπλό στην Ευρωλίγκα για τους «ερυθρόλευκους».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Εφές – Μακάμπι (σήμερα, 19.30)

Μπάγερν – ΤΣΣΚΑ (σήμερα, 20.00)

Ζαλγκίρις – Ρεάλ (σήμερα, 20.00)

Μπασκόνια – Ούνιξ (σήμερα, 21.30)

Ολυμπιακός – Ολίμπια Μιλάνο (σήμερα, 21.45)

Βιλερμπάν – Άλμπα (σήμερα, 22.00)

Ζενίτ – Μπαρτσελόνα (αύριο, 19.00)

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας (αύριο, 21.00)

Μονακό – Φενέρμπαχτσε (αύριο, 21.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ