Βασίλης... Σλούκας

H στατιστική πετιέται στα σκουπίδια, όταν η μπάλα ζυγίζει εκατό κιλά η κούραση δεν λογίζεται και μετράει η αυτοπεποίθηση του παίκτη, που όταν το βάζει μέσα το τελευταίο σουτ είναι ο ηγέτης. Κι αυτός ήταν ο Κώστας Σλούκας.

Βασίλης... Σλούκας

Τι κι αν έπαιξε 25 συνεχόμενα λεπτά, τι κι αν είχε χάσει τα δύο προηγούμενα σουτ; Αυτό που θα έδινε τη νίκη το έβαλε, κι αν έπαιρνε και το τελευταίο της κανονικής περιόδου ίσως δεν πηγαίναμε στην παράταση. Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός ξαναβρίσκει ρυθμό, κέρδισε την Μπασκόνια, νίκησε την Εφές, κι αν τα καταφέρει και με το Μιλάνο στο ΣΕΦ, τότε θα βάλει πλώρη και για την τετράδα.

Για να φτάσουμε στο τελευταίο σουτ, χρειάστηκε να κρατήσει σε τροχιά νίκης τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ, κι όταν κόλλησε όλη η ομάδα, ήρθε από τον πάγκο ο Ντόρσεϊ και δεν επέτρεψε στην Εφές να ξεφύγει στο σκορ. Kαι να μην ξεχνάμε την καταπληκτική άμυνα του Φαλ στον Μίτσιτς λίγα δευτερόλεπτα πριν από το σουτ του Σλούκα. Κι όλα αυτά ενώ απουσίαζε ο Ουάκοπ και ο Σλούκας έπαιξε 38:36 και 25 ολόκληρα συνεχόμενα λεπτά χωρίς ανάσα.

Όλοι μαζί με περίσσιο πάθος πάλεψαν, πήραν επιθετικά ριμπάουντ και με το 10-1 στον Πειραιά είναι πάλι τα αφεντικά στην Ευρωλίγκα, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Kαι για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 14-9 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παρουσία στα πλέι οφ της Eυρωλίγκας, ενώ την ίδια ώρα η Εφές έπεσε στο 12-12 και κινδυνεύει σοβαρά να δει τα νοκ άουτ ματς από την τηλεόραση.

Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός παίζει με μειονέκτημα , αφού στο γήπεδό του έχει μόλις το 10% της χωρητικότητας και έξω σε γεμάτα γήπεδα, με τον αντίπαλό του να έχει και έκτο παίκτη...