Έξουμ: «Αν έχω την ευκαιρία να πάω στο ΝΒΑ, θα το κάνω»

Σε δηλώσεις του σχετικά με το μέλλον του στη Μπαρτσελόνα, ο Ντάντε Έξουμ ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να επιστρέψει στο ΝΒΑ, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ευρώπη.

Έξουμ: «Αν έχω την ευκαιρία να πάω στο ΝΒΑ, θα το κάνω»

Ο Ντάντε ‘Έξουμ αποτελεί μία σπουδαία μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα, καθώς αποτελεί έναν παίκτη επιπέδου ΝΒΑ, οποίος απλώς έχει σταθεί άτυχος τα τελευταία χρόνια. Σε καλό της βγήκε βέβαια αυτό της ομάδας του Γιασικεβίτσιους, η οποία τον «τσίμπησε» τη κατάλληλη στιγμή και μαζί του έχει ανέβει επίπεδο.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει με τους Καταλανούς μέχρι το τέλος της σεζόν ή θα επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να κάνει ακόμη μία προσπάθεια για να επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αυστραλού φόργουορντ:

Για την απόφαση να μετακινηθεί στην Μπαρτσελόνα: «Ήταν μια σπουδαία απόφαση να έρθω εδώ, παίζοντας στην ACB League και απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Μαδρίτη… Απολαμβάνω αυτή την εμπειρία πολύ. Ήρθα χωρίς ιδέα για το τι θα έβρισκα και από την πρώτη μέρα όλοι με βοήθησαν. Ήμουν σαν ένας από αυτούς. Οι συμπαίκτες μου, το προσωπικό μου έκαναν τη ζωή πιο εύκολη».

Για τις διαφορές του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ της Ευρώπης και του ΝΒΑ είναι το low-post. Εδώ είναι πιο συνηθισμένο να το εκμεταλλεύεσαι. Οι ρακέτες χρησιμοποιούνται περισσότερο. Έπρεπε να το μάθω. Ο ρυθμός είναι πιο αργός, αλλά μου αρέσει επίσης».

Για τις πιο δύσκολες έδρες που έχει αγωνιστεί: «Θυμάμαι όταν παίζαμε στο Βελιγράδι ότι δεν μπορούσα να σταματήσω να κοιτάζω κάθε γωνία. Ο κόσμος ήταν τρελός. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν με είχαν συνηθίσει και μου άρεσε».

Για το μέλλον του: «Έχω δύο ή τρεις εβδομάδες ακόμα για να αποφασίσω αν θα μείνω εδώ, είτε αν θα φύγω. Μπορώ μόνο να πω ότι η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα. Λατρεύω την πόλη, το φαγητό, να βγαίνω για ψώνια. Αν έχω την ευκαιρία να πάω στο ΝΒΑ, θα το κάνω, αλλά θα πρέπει να είναι η κατάλληλη πρόταση».