Τρινκιέρι: «Προσπαθούμε να αντιγράψουμε το ΝΒΑ χωρίς τα ίδια υλικά»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για το πολύ βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων της EuroLeague και συνέκρινε το πως διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις το ΝΒΑ

Τρινκιέρι: «Προσπαθούμε να αντιγράψουμε το ΝΒΑ χωρίς τα ίδια υλικά»

Μετά τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Μακάμπι, ο Αντρέα Τρινκιέρι σχολίασε το βαρύ πρόγραμμα των ομάδων της EuroLeague και μάλιστα το συνέκρινε με όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Προσπαθούμε να αντιγράψουμε το NBA. Το καταλαβαίνω καθώς το NBA είναι το κορυφαίο μπασκετικό προϊόν. Όμως δεν μπορείς να αντιγράφεις πράγματα χωρίς να έχεις τα ίδια υλικά».

Ο Ιταλός κόουτς εξήγησε ότι «στο ΝΒΑ παίζουν 82 ματς στην regular season άρα έχουν 82 ευκαιρίες να φτιάξουν την βαθμολογία τους μετά από μια ήττα. Από τις 30 ομάδες προκρίνονται στα play off οι 16. Εδώ έχουμε 34 παιχνίδια και μόνο 8 από τις 18 ομάδες περνούν στα play off.

Επομένως είναι πολύ δύσκολο να έχεις ποιότητα, όμορφες φάσεις και γρήγορο μπάσκετ κάθε 48 ώρες. Η σημασία ενός μεμονωμένου ματς δεν συγκρίνεται με το ΝΒΑ.

Εκεί μπορεί να χάσεις παιχνίδια, έχεις άλλα τόσα για να εκπληρώσεις το στόχο σου. Εδώ κάθε ματς είναι μια μάχη. Εξού κι οι τραυματισμοί παικτών και τα χαμηλά σκορ».