Βεζένκοφ: «Να βρούμε τι φταίει, μονόδρομος η νίκη με Μπασκόνια»

Ο Σάσα Βεζένκοφ έθεσε τον αμέσως επόμενο στόχο για τον Ολυμπιακό, που δεν είναι άλλος από το διπλό επί της Μπασκόνια την Παρασκευή (5/2).

Βεζένκοφ: «Να βρούμε τι φταίει, μονόδρομος η νίκη με Μπασκόνια»

Ο Σάσα Βεζένκοφ, μετά την ήττα από την Ρεάλ με 75-67, έδωσε τη δική του εξήγηση για τους λόγους που ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 75-67: Θύμισε τον καλό του εαυτό, «λύγισε» στο τέλος

Αναλυτικά:

Για το τι έφταιξε και χάθηκε η διαφορά στο β’ μέρος: «Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ήμασταν σκληροί. Η αστοχία της Ρεάλ μάς βοήθησε στην αυτοπεποίθηση. Στο 3ο δεκάλεπτο περιμέναμε ότι θα αντιδρούσαν οι αντίπαλοί μας. Ξαναμπήκαν στο ματς, χάσαμε τις μάχες και στα τελευταία λεπτά δεν κάναμε καλές επιλογές. Χάσαμε σε ένα κλειστό παιχνίδι. Πρέπει να προβληματιστούμε, να δούμε τι φταίει και άποψή μου είναι να δούμε τι γίνεται στην επίθεση, γιατί είναι το τρίτο παιχνίδι που μένουμε γύρω στους 67 πόντους».

Για τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ: «Το επιθετικό ριμπάουντ είναι θέληση και διάθεση. Πρέπει να το κυνηγήσεις. Αλλά και η Ρεάλ έχει κορμιά. Δεν το λέω ως δικαιολογία, έπρεπε να κάνουμε καλύτερη δουλειά».

Για τη δική του εμφάνιση: «Μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε. Είμαστε ενωμένοι. Πρέπει να βρούμε γρήγορα τι φταίει γιατί η Ευρωλίγκα είναι δύσκολη. Όλοι θέλουν να κερδίσουν. Πάμε σε ένα παιχνίδι με την Μπασκόνια που πρέπει να το κερδίσουμε. Να κρατήσουμε τα θετικά από το ματς με την Ρεάλ».

Για το τι πρέπει να βελτιώσουν στην επίθεση: «Πρέπει να δούμε τις καλύτερες επιλογές, να παίξουμε πιο γρήγορα, λίγο πιο πολύ στο τρανζίσιον που το 2022 δεν το έχουμε όσο πριν. Πρέπει να δούμε τι φταίει, να δούμε το βίντεο και να βελτιωθούμε άμεσα. Πρέπει να παίξουμε και καλύτερη άμυνα».

Για το τι πρέπει να αλλάξουν γενικότερα: «Είμαστε επαγγελματίες, μας προβληματίζει που έχουμε 4 ήττες στη σειρά. Δουλεύουμε καθημερινά για να δούμε τι φταίει. Χρειαζόμαστε μία νίκη για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Η νίκη με την Μπασκόνια είναι μονόδρομος».