Να μη χαθεί η φλόγα του νικητή...

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να απωλέσει τον χαρακτήρα του νικητή που είχε φέτος 

Να μη χαθεί η φλόγα του νικητή...

Κάτι πάει στραβά στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα και μετά τις ήττες σε Πόλη και Τελ Αβίβ, ήρθε και η πρώτη ήττα στο ΣΕΦ, με 72-76 από τον Ερυθρό Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν να χάνουν έδαφος στη βαθμολογία (από τρίτοι πέμπτοι) και πλέον καλούνται να φανούν δυνατοί στη συνέχεια και να μη γκρεμίσουν ό,τι έχτιζαν ως τώρα. Το κυριότερο για εμάς είναι να μη χάσουν τη φλόγα του νικητή, καθώς διακρίνεται αχνά μια ηττοπάθεια πάλι.

Εξ αρχής το αποψινό έργο του Ολυμπιακού ήταν δύσκολο, με τους Μακ Κίσικ, Παπανικολάου και Πρίντεζη εκτός. Ουσιαστικά χωρίς «τριάρι» και ο Μπαρτζώκας ήταν υποχρεωμένος να καταφύγει σε διάφορες αλχημείες για να λύσει το πρόβλημα. Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ και Λούντζης κλήθηκαν να παίξουν στο «3». Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά φέτος είχε άσχημη εκκίνηση και ο Ερυθρός Αστέρας ξέφυγε με 10-20. Πράγμα που αφύπνισε τους Πειραιώτες και με ένα 11-0 προσπέρασαν με 21-20. Ο Ολυμπιακός πήγε και στο 26-22, όμως οι Σέρβοι ήταν σκληρά καρύδια και με το γνώριμο παιχνίδι τους (δυνατή άμυνα και inside game) πήραν ξανά το προβάδισμα και έκλεισαν μπροστά το ημίχρονο (36-37). Πολλά λάθη ο Ολυμπιακός (11), ενώ και απ΄ την περιφέρεια δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος (4/13 τρίποντα). Βεζένκοφ, Σλούκας και Ντόρσεϊ ήταν πρώτοι σκόρερ, αλλά χρειάζονταν στήριξη και από τους υπόλοιπους. Και οι ίδιοι φυσικά να δώσουν ακόμη περισσότερα.

Ο Ολυμπιακός αντί να είναι εκείνος που θα έμπαινε με το μάτι να γυαλίζει στην επανάληψη, ήταν αυτός ο Ερυθρός Αστέρας και οι Σέρβοι κατάφεραν να ξεφύγουν πάλι (42-50). Εκεί τον Ολυμπιακό κράτησε όρθιο ο Βεζένκοφ με ένα σημαντικό τρίποντο (46-50) και ένα κάρφωμα του Φαλ «ζέστανε» το ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες ήθελαν μια σπίθα για να γυρίσουν το παιχνίδι. Διάθεση υπήρχε, με τα σουτ όμως να μην μπαίνουν, ήταν δύσκολο να αλλάξει η μορφή του αγώνα. Ο Ερυθρός Αστέρας παρέμενε έτσι μπροστά (57-65 στο 35΄). Με ατομικές προσπάθειες κυρίως (από Σλούκα, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη), ο Ολυμπιακός πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (65-66), αλλά δείχνοντας χαρακτήρα οι Σέρβοι (εκμεταλλευόμενοι και τα άστοχα σουτ των Πειραιωτών) έκαναν το 67-74. Η κλεψύδρα πια άδειαζε και ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε.

Ήρθε έτσι η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα και η πρώτη στο ΣΕΦ από τον Ερυθρό Αστέρα. Ζητείται αντίδραση …χθες.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τρία εκτός έδρας παιχνίδια, με ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια για τη Basket League, και με Ρεάλ, Μπασκόνια στη... διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας που έρχεται.