Ολυμπιακός: Οι τομείς στους οποίους στάθηκε ο Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός έχει εμφανίσει δύο αδυναμίες στα παιχνίδια του στην EuroLeague μετά την διακοπή - Εκεί έχει δώσει έμφαση ο προπονητής των Πειραιωτών ενόψει του αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ολυμπιακός: Οι τομείς στους οποίους στάθηκε ο Μπαρτζώκας

Εύλογα κάποιος μπορεί να σχολιάσει πως ο Ολυμπιακός σαν ομάδα «πέταγε» πριν τη διακοπή και τα κρούσματα κορονοϊού. Είναι γεγονός. Μετρούσε 6 νίκες στα τελευταία 7 ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Η αγωνιστική αποχή και η έξαρση της πανδημίας στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια αναμφίβολα τάραξαν τις ισορροπίες της ομάδας.

Ο ιός, όμως, χτύπησε σχεδόν όλες τις ομάδες. Ήταν λογικό οι Πειραιώτες να παρουσιαστούν επηρεασμένοι στο ματς της Πόλης απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, αλλά στο Τελ Αβίβ ο κορονοϊός δεν είναι δικαιολογία! Ο Ολυμπιακός έκανε γεμάτες προπονήσεις τις τελευταίες μέρες, είχε ήδη δώσει δύο παιχνίδια και είχε επιστρέψει στην κανονικότητα.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν για δεύτερη σερί φορά σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Κάνοντας πάλι αρκετά λάθη (16 με Φενέρ, 15 με Μακάμπι), αν και σε όλη τη σεζόν ήταν πιο συγκεντρωμένη ομάδα (1η με τα λιγότερα στον πρώτο γύρο) σε αυτόν τον τομέα. Παρουσίασε ξανά ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο μόνο στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σχεδόν με κάτω τα χέρια στο δεύτερο. Όπως συνέβη στην Τουρκία, το ίδιο έργο είδαμε και πάλι στο Ισραήλ.

Ο Ολυμπιακός διέθετε μία από τις κορυφαίες άμυνες στη διοργάνωση. Είχε παθητικό τους 72.1 πόντους μέσον όρο, όντας 4ος στο σύνολο και 1ος (65.1 πόντοι) όταν είναι γηπεδούχος. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε όμως δέχτηκε 94 πόντους και 84 από τη Μακάμπι.

Οι Πειραιώτες ήταν ένα βήμα πάντα πίσω στην άμυνα και δείχνουν να έχουν χάσει μέρος της σκληράδας, της ενέργειας και της έντασης με την οποία αγωνίζονται. Εμφάνισαν μία κάκιστη αντιμετώπιση των πικ-εν-ρολ, δεχόμενοι 23 πόντους από 15 συνεργασίες των Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί χτύπησαν ανελέητα στις αλλαγές που έπαιζαν οι "ερυθρόλευκοι", με τους Πειραιώτες να αδυνατούν να αντιδράσουν.

Ενόψει Ερυθρού Αστέρα, λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επεσήμανε στους παίκτες του πως θα πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους ειδικά στο κομμάτι της άμυνας και των λαθών. O Oλυμπιακός στο ΣΕΦ μετράει αήττητο ρεκόρ 8-0 στην Ευρώπη και θα επιδιώξει να το συνεχίσει.