Καλύτερα να είναι αουτσάιντερ…

Ο Ολυμπιακός ίσως δεν αντέχει τον τίτλο του φαβορί στην Ευρωλίγκα.

Καλύτερα να είναι αουτσάιντερ…

Ο Ολυμπιακός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα απογοήτευσε τους πολυάριθμους φίλους του, καθώς έχασε με κατεβασμένα τα χέρια στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι. Και αυτό ήταν που πείραξε περισσότερο τον κόσμο, η άνευ όρων παράδοση. Ακόμη και στις ήττες του ο Ολυμπιακός μάς είχε μάθει να το παλεύει μέχρι τέλους, κάτι που δεν έδειξε στο «Γιαντ Ελιάου». Η διακοπή λόγω κορονοϊού σίγουρα επηρέασε τον Ολυμπιακό και τον έβγαλε εκτός ρυθμού (όλοι το φοβόντουσαν αυτό) χωρίς όμως να είναι και το μοναδικό αίτιο. Το είπε άλλωστε και ο Μακ Κίσικ.

Μια σκέψη που κάνουμε είναι ότι ίσως ο Ολυμπιακός να μην αντέχει τον τίτλο του φαβορί. Έχοντας καιρό στρογγυλοκαθίσει στην 3η θέση της Ευρωλίγκας, πίσω μόνο από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, και τα συνθήματα του κόσμου περί … ευρωπαϊκού, ίσως και να πήραν λίγο αέρα τα μυαλά των «ερυθρολεύκων». Στην εξίσωση φυσικά να βάλουμε και τη μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ίσως νόμισε ότι έγινε… υπερομάδα και θα μπορούσε να κερδίζει συγκεκριμένα παιχνίδια χωρίς να ιδρώσει τη φανέλα. Και όπως είδαμε, την πάτησε στα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι. Κόντρα σε δυο ομάδες προβληματικές, ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο γήπεδο ως φαβορί, αλλά και στα δύο ματς έφυγε με σκυμμένο κεφάλι. Θα λέγαμε ότι μάλλον ταιριάζει καλύτερα σ’ αυτόν τον Ολυμπιακό ο ρόλος του αουτσάιντερ. Έτσι ξεκίνησε άλλωστε τη χρονιά και είδαμε τι μπόρεσε να κάνει. Και παίζοντας μάλιστα μπάσκετ αξιώσεων.

Δεν μπορεί ξαφνικά να τα ξέχασε όλα ο Ολυμπιακός. Και πιστεύουμε ότι είναι απλά μια άσχημη περίοδος. Όλες οι ομάδες άλλωστε στη φετινή Ευρωλίγκα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Λογικό είναι. Πόσω μάλλον όταν ο κορονοϊός γονάτισε τις ομάδες, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο. Το θέμα είναι να μη σε πάρει η κάτω βόλτα. Και εδώ είναι το σημαντικό για τον Ολυμπιακό.

Πρέπει τώρα να μείνει ενωμένος, να μπουν στην άκρη οι όποιοι εγωισμοί και να σηκώσει γρήγορα κεφάλι. Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα δίνει την ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει και το ματς αύριο με τον Κολοσσό, που θα βοηθήσει στην τόνωση της ψυχολογίας της ομάδας. Οι νίκες πάντα είναι βάλσαμο.

Αγωνιστικά προχθές φάνηκε πόσο εξαρτάται από την τετράδα των Σλούκα, Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Φολ ο Ολυμπιακός. Δεν τράβηξαν οι τέσσερίς τους και όλη η ομάδα πόνεσε. Ειδικά ο Φολ είναι πεσμένος το τελευταίο διάστημα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύσεις από όλους. Πήρε πόντους από τον Πρίντεζη αλλά δεν ήταν αρκετό.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αναστήσει προχθές τη Μακάμπι και να δώσει παράταση ζωής στον Σφαιρόπουλο. Οι Ισραηλινοί πήραν ρεβάνς για τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ, από όπου και ξεκίνησε το αρνητικό τους σερί. Ο Σφαιρόπουλος βρέθηκε στα σχοινιά, αλλά έδειξε ψυχή πολεμιστή.