Μακάμπι - Ολυμπιακός: Κάθε χρόνο θρίλερ στο Τελ Αβίβ (vid)

Τα τελευταία 4 χρόνια κάθε παιχνίδι ανάμεσα στη Μακάμπι και τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ κρίνεται είτε στην παράταση, είτε στον πόντο - Οδηγός φέτος η επιβλητική νίκη του στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο.

Μακάμπι - Ολυμπιακός: Κάθε χρόνο θρίλερ στο Τελ Αβίβ (vid)

Μπορεί η Μακάμπι να μην τα πηγαίνει καλά τους τελευταίους μήνες, αλλά διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της. Πέρα από τις δεδομένες ικανότητες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι «κίτρινοι» έχουν στην ομάδα τους παίκτες με ποιότητα. Όπως τους Σκότι Ουίλμπεκιν (15.2 πόντοι, 4.3 ασίστ), Ντέρικ Ουίλιαμς (10.7 πόντοι), Τζέιμς Νάναλι (12.6 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ), Άντε Ζίζιτς (12.1 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ), Τζέιλεν Ρέινολντς (8.9 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ). Είναι ομάδα που χρειάζεται προσοχή.

Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έχει για καλό παράδειγμα το πώς κατατρόπωσε τους Ισραηλινούς στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το ματς με το ισοπεδωτικό 35-8 στο σκορ, στο ημίχρονο ήταν μπροστά με +25 (51-26), στο 30' με σκορ 71-45, επικρατώντας στο τέλος 90-73. Όπως γίνεται αντιληπτό, το κύριο ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» είναι να πιέσουν στην άμυνα (είχαν κρατήσει τους «κίτρινους» στο 41%-16/39 στα δίποντα), να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να βγάλουν από νωρίς εκτός ρυθμού τους παίκτες της Μακάμπι. Είχε κάνει μεγάλο ματς και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 17 πόντους (2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2 ασίστ).

Ταξίδεψε και ο ΜακΚίσικ

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ τραυματίστηκε στον τετρακέφαλο στο ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με αποτέλεσμα να μην παίξει κόντρα στον Ιωνικό. Τις τελευταίες μέρες ακολούθησε αποθεραπεία, έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του και θα ακολουθήσει την αποστολή για το Τελ Αβίβ. Δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά θα βρεθεί στη δωδεκάδα και εφόσον το αποφασίσει ο Μπαρτζώκας θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Είχε εξελιχθεί σε πολύτιμο παίκτη στον αγώνα του ΣΕΦ κόντρα στη Μακάμπι, όταν σε μόλις 13 λεπτά πέτυχε 14 πόντους (2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές), δίνοντας έξτρα λύσεις στην ομάδα του.

Η αγωνία στο «κόκκινο» στους αγώνες στο Τελ Αβίβ

Ο Ολυμπιακός πέρσι κατάφερε και νίκησε τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (87-89), σε ένα δραματικό ματς το οποίο είχε κριθεί στην παράταση. Μάλιστα είχε διεξαχθεί σχεδόν την ίδια (12/1) χρονική περίοδο. Oι Πειραιώτες είχαν πάρει τότε το διπλό έχοντας κορυφαίους τους Κώστα Σλούκα (21 πόντοι, 11 ασίστ), Γιαννούλη Λαρεντζάκη (13 πόντοι) και Γιώργο Πρίντεζη (12 πόντοι).

Είναι πάντως εντυπωσιακό πως τα τελευταία χρόνια κάθε σεζόν τα παιχνίδια στο Τελ Αβίβ ανάμεσα στη Μακάμπι και στον Ολυμπιακό κρίνονται στις λεπτομέρειες, στον πόντο, στο τελευταίο λεπτό. Πέρσι ο Ολυμπιακός νίκησε στην παράταση (87-89), πρόπερσι η Μακάμπι επικράτησε στον πόντο (71-70), το 2018-19 ξανά στον πόντο (65-64), ενώ και το 2017-18 συνέβη το ίδιο (68-69) με τους «ερυθρόλευκους» να χαμογελούν στο τέλος.