EuroLeague: Αποφάσισε να μειώσει το χρονικό διάστημα της καραντίνας

Μειώνει το χρονικό διάστημα της καραντίνας η EuroLeague από τις 14 μέρες σε 7 ή 10, αρκεί να υπάρχουν δύο αρνητικά τεστ.

EuroLeague: Αποφάσισε να μειώσει το χρονικό διάστημα της καραντίνας

Στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της EuroLeague το μεσημέρι της Δευτέρας (3/1) το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν φυσικά ο κορονοϊός και τα προβλήματα με τις αναβολές των αγώνων.

Τέθηκε θέμα με την καραντίνα και το χρονικό διάστημα που κάποιος παίκτης πρέπει να μένει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων στην περίπτωση που έχει βρεθεί θετικός στην Covid-19.

Μέχρι στιγμής ίσχυαν οι 14 μέρες «απομόνωσης» ενώ σε περίπτωση που κάποιος παίκτης έβγαζε δύο αρνητικά τεστ σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε μόνο να προπονηθεί. Πλέον αυτό αλλάζει καθώς κάποιος παίκτης που είναι εμβολιασμένος θα μπορεί να δώσει νωρίτερα το «παρών» στις υποχρεώσεις της ομάδας του, έχοντας ωστόσο και δύο αρνητικά τεστ.

Ένας παίκτης θα μπορεί να αγωνιστεί στις 7 ή στις 10 μέρες, κάτι που θα οριστικοποιηθεί την Τρίτη (4/1). Βέβαια θα πρέπει ο παίκτης να είναι εμβολιασμένος και στο μεσοδιάστημα της απουσίας του να έχει δύο αρνητικά τεστ με διαφορά 48 ωρών.

Δεν τέθηκε καν ως ζήτημα η διακοπή της διοργάνωσης για μερικές μέρες.