Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η πρώτη εφετινή τους συνάντηση στη Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε (23/12, 21.00) τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη εφετινή τους «μάχη» στην Ευρωλίγκα

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η πρώτη εφετινή τους συνάντηση στη Ευρωλίγκα

Η μητέρα των «μαχών»! Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε (23/12) τον Ολυμπιακό, στο πρώτο φετινό τους συναπάντημα στην Ευρωλίγκα. Εντελώς διαφορετική πορεία των δύο στην κορυφαία διοργάνωση ωστόσο αυτό δεν σημαίνει τίποτα!

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 82-85 εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα και υποχώρησαν στο 4-12, ενώ την Κυριακή συνέτριψαν 92-67 τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ για τη Basket League.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Δημήτρης Πρίφτης υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, πλην ενός που βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό. Όπως συνέβη και με ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ (89-54) και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 11-5 και εδραιώθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Να σημειωθεί πως δεν είχαν υποχρεώσεις στην εγχώρια λίγκα, καθώς αναβλήθηκε το εκτός έδρας ματς με τον Άρη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει μια απουσία, αφού θα απουσιάσει ο Κουίνσι Έισι, ο οποίος ταλαιπωρείται από οξεία αμυγδαλίτιδα.

Δεύτερο ντέρμπι αιωνίων για φέτος, με το πρώτο (πριν ένα μήνα για το ελληνικό πρωτάθλημα) να έχει «πράσινο» χρώμα στο ΣΕΦ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία).