Κλειδιά και αδυναμίες

Ο Ολυμπιακός ξόρκισε τον κακό του δαίμονα, την Μπάμπεργκ, και έκανε ένα ακόμα βήμα που τον φέρνει πολύ κοντά στην κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ.

Κλειδιά και αδυναμίες

Η σημερινή νίκη του Ολυμπιακού δεν ήταν μια εύκολη νίκη, ούτε ήταν μια νίκη που ήρθε μέσα από καλή απόδοση, ήταν όμως μια ακόμα σημαντική νίκη όπως είναι κάθε νίκη στο επίπεδο της Ευρωλίγκας.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ικανοποιητικά το παιχνίδι στο επιθετικό του κομμάτι όμως δεν διαχειριζότανε το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο. Θέλω να πω ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε ένα προβάδισμα μέσα από την επίθεση του, χωρίς όμως να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο αμυντικό του κομμάτι, που είναι η μεγαλύτερη του δύναμη.

Έτσι στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπάμπεργκ βασισμένη στην εξαιρετική της περιφέρεια, με τους Χίκμαν, Λο και Ράιτ μπόρεσε και κάλυψε τη διαφορά των 8 πόντων , πού έχανε στο πρώτο δεκάλεπτο και μάλιστα κάποια στιγμή προηγήθηκε κιόλας για να τελειώσει το ημίχρονο ισόπαλο 42-42.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα για τρείς βασικούς λόγους. Πρώτα γιατί ανέβασε πολύ την αμυντική του επιθυμία, ειδικά κοντά στο καλάθι του, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα στη Μπάμπεργκ να σκοράρει μόνο από τη γραμμή των 3 πόντων.
Δεύτερο στοιχείο ήταν η αναμφισβήτητη επικράτηση των Μιλουντίνοφ και Μακλίν κάτω από τα δυο καλάθια.

Τρίτος και καθοριστικός παράγοντας τα συνεχόμενα επιθετικά ρημπάουντ , κυρίως του Μιλουντίνοφ, που έδωσαν πόντους και ψυχολογία στην ομάδα αλλά και το προβάδισμα που πλέον στο τέταρτο δεκάλεπτο το διατήρησε με μια σχετική ευκολία.

Αυτά ήταν τα θετικά κομμάτια του Ολυμπιακού στα οποία θα πρόσθετα και την συνεχιζόμενη εξαιρετική κατάσταση του Σπανούλη όπως και τη συνεργασία του με τον Μιλουντίνοφ.

Γιατί πρέπει να προβληματιστεί ο Σφαιρόπουλος

Στο σημερινό παιχνίδι υπήρχαν όμως και κομμάτια που θα πρέπει να προβληματίσουν τον κόουτς Σφαιρόπουλο και αυτά σήμερα δεν ήταν λίγα. Στην επίθεση ο Ολυμπιακός μπορεί να έβαλε 87 πόντους, θα είναι λάθος όμως αν τα δει όλα ρόδινα κάποιος. Πολλές επιθέσεις της ομάδας δεν ήταν καλά δομημένες, σε πολλές επιθέσεις δεν υπήρχαν καλές αποστάσεις ενώ ταυτόχρονα χάθηκαν πολλά εύκολα ξεμαρκάριστα σουτ. Ακόμα πολλές φορές έδειξε ο Ολυμπιακός να μην έχει πλουραλισμό και να εξαρτάται πολύ από τις πρωτοβουλίες του Σπανούλη.

Όλα αυτά καλύφθηκαν κυρίως από τα επιθετικά ριμπάουντ, που σε παιχνίδια όμως μεγαλύτερης δυσκολίας από το σημερινό οι αντίπαλοι δεν θα έχουν τις αδυναμίες της Μπάμπεργκ στους ψηλούς, και τις πολλές βολές που σούταρε ο Ολυμπιακός με πολύ μεγάλο ποσοστό μάλιστα.

Ταυτόχρονα άλλη μια φορά ήταν εκτός επιθετικού παιχνιδιού πολλοί παίκτες και κυρίως οι Αμερικάνοι παίκτες, εκτός του Μακλίν , αφού ο Μπόμπι Μπράουν έπαιξε μόλις 4 λεπτά , ο ήρωας τη προηγούμενης αγωνιστικής, ο Ρόμπερτς είχε μόλις 5 πόντους με μόλις 3 προσπάθειες ενώ ο Στρέλινιεκς ήταν άποντος έχοντας μόλις 2 και αυτές άστοχες προσπάθειες.
Στην άμυνα ο Ολυμπιακός είχε διαστήματα που ήταν πολύ επιθετικός είχε όμως και διαστήματα που η ατομική περιφερειακή του άμυνα δεν ήταν αποτελεσματική θυμίζοντας κάποιες στιγμές τον τελικό του κυπέλλου.

Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η ματιά μας στο σημερινό παιχνίδι. Πριν σας αφήσω θα ήθελα να τελειώσω με την αποθέωση που γνώρισε ο Ντάνιελ Χάκετ , αποθέωση που κατά την προσωπική μου γνώμη άξιζε 1000% και ίσως αυτό να είναι ένα μήνυμα για τις επιλογές της επόμενης χρονιάς……

Διαβάστε επίσης:

Με τους τρεις σωματοφύλακες νίκησε την Μπάμπεργκ

«Έπεσε» το ΣΕΦ για τον Χάκετ

Η στιγμή της αποθέωσης του Χάκετ (vid)