Ξεχωρίζει η Μπαρτσελόνα, ευχάριστη έκπληξη ο Ολυμπιακός!

Με τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας να οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, τι έχουμε δει έως τώρα

Ξεχωρίζει η Μπαρτσελόνα, ευχάριστη έκπληξη ο Ολυμπιακός!

Ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκας βαδίζει στην ολοκλήρωσή του και μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση των πεπραγμένων έως τώρα. Στην κορυφή λοιπόν έχουμε την Μπαρτσελόνα (ρεκόρ 12-2), η οποία κέρδισε προχθές στο «κλάσικο» τη Ρεάλ. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δείχνει πλέον πως είναι και σπουδαίος προπονητής (μην ξεχνάμε τι έκανε με τη Ζαλγκίρις) και έχει φτιάξει μια ομάδα με διακριτούς ρόλους. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και ακόμη και η απουσία του Καλάθη δεν έχει φανεί ιδιαίτερα. Δεύτερη στη βαθμολογία η Ρεάλ (11-3) που παίζει και αυτή καλό μπάσκετ με τη σφραγίδα του Πάμπλο Λάσο. Ο Γιαμπουσέλε έχει βγει… λίρα εκατό για τη «βασίλισσα».

Στην τρίτη θέση ο Ολυμπιακός (9-5). Λίγοι περίμεναν τέτοιο ξεκίνημα από τους «ερυθρόλευκους», αλλά ο Μπαρτζώκας κατόρθωσε να φτιάξει ένα σύνολο γεμάτο ζωντάνια και ενθουσιασμό. Ο Ολυμπιακός θυμίζει το σύνολο της διετίας 2011-13 και οι φίλοι του ονειρεύονται μεγαλεία πάλι! Χωρίς να παρασυρθούν, οι Πειραιώτες μπορούν να πετύχουν κάτι καλό.

Μαζί με τον Ολυμπιακό είναι Ολίμπια Μιλάνο και ΤΣΣΚΑ. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν φουριόζοι, αλλά έκαναν μια «κοιλιά». Έχουν, πάντως, το ρόστερ για φάιναλ φορ. Το ίδιο φυσικά και οι Μοσχοβίτες, που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών, αλλά δεν επέτρεψαν να τους πάρει από κάτω.

Ακολουθούν με 8-6 οι άλλες δυο ρωσικές ομάδες. Ούνιξ και Ζενίτ τα πάνε καλά μέχρι στιγμής, αν και η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είναι σε πτώση τελευταία. Θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ. Λίγο πιο πίσω με 7-7 έχουμε τις Μακάμπι, Μπάγερν και Βιλερμπάν. Οι Ισραηλινοί μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες και για πρώτη φορά ο Σφαιρόπουλος νιώθει πίεση. Δεν μας αρέσει και εμάς το σύνολο που έχει φτιάξει. Ο Τρινκιέρι, αντίθετα, κάνει πάλι μαγικά στο Μόναχο και του βγάζουμε το καπέλο. Ωραία εικόνα παρουσιάζει και η Βιλερμπάν.

Φεύγοντας από την οκτάδα, έχουμε την Εφές και τον Ερυθρό Αστέρα με 6-8. Η κάτοχος του τίτλου μπήκε απογοητευτικά στη χρονιά, αλλά και πέρσι τέτοια εποχή περίπου στα ίδια ήταν. Θα ανέβει σίγουρα η Εφές και έχει την κλάση για να είναι τουλάχιστον στο φάιναλ φορ πάλι. Οι Σέρβοι ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής για την άμυνά τους, αλλά μόνο αυτή δεν αρκεί.

Στα πιο χαμηλά συναντούμε με 5-9 τις Φενέρμπαχτσε, Μονακό, Άλμπα και Μπασκόνια. Αρνητική έκπληξη -με τους παίκτες που διαθέτει- η Φενέρ, δείχνει όμως να ανακάμπτει. Η Μονακό έχει το τρακ της πρωτάρας, ενώ οι Βερολινέζοι είναι με σκαμπανεβάσματα. Απογοήτευση και οι Βάσκοι που άλλαξαν προπονητή (Σπάχια αντί Ιβάνοβιτς).

Προτελευταίος ο Παναθηναϊκός με 4-10. Τα μεγαλεία του παρελθόντος πέρασαν ανεπιστρεπτί. Δεν είναι, πάντως, και για τόσο χαμηλά ο ΠΑΟ, θα ανέβει σκαλοπάτια. Στην ουρά, τέλος, η Ζαλγκίρις με 3-11. Οι Λιθουανοί χωρίς τον Σάρας έχασαν τη νοοτροπία του νικητή.

Εν ολίγοις έχουμε μια Ευρωλίγκα απρόβλεπτη και τα ανεβοκατεβάσματα στη βαθμολογία θα είναι αρκετά. Ομάδες από κάτω θα πάνε προς τα πάνω και το αντίστροφο. Το θέαμα δεν είναι άσχημο, έχουμε παιχνίδια με σασπένς και ας το απολαύσουμε στον δρόμο προς το Βερολίνο.