Ολυμπιακός: Ο διαφορετικός ρόλος του Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία - Το κορυφαίο «4άρι» της EuroLeague -  Φέτος, όμως, έχει έναν διαφορετικό ρόλο στην ομάδα. 

Ολυμπιακός: Ο διαφορετικός ρόλος του Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης έγραψε τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Συμπλήρωσε 10 σερί χρόνια φέτος στην ομάδα, ύστερα και από την επιστροφή του στον Πειραιά το 2011. Σε μία περίοδο που δούλεψε, βελτιώθηκε και εξελίχθηκε, όχι μόνο σε έναν εκ των ηγετών των ερυθρολεύκων, οδηγώντας την ομάδα στους τίτλους και στις διακρίσεις, αλλά και στο κορυφαίο «4άρι» της EuroLeague. Δεν το λέμε εμείς. Η ίδια η διοργάνωση τον ξεχώρισε με αυτή την τιμητική θέση, επιλέγοντάς τον στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας για την περίοδο 2010-2020.

Έτσι όπως τα έφερε ο χρόνος, ο Γιώργος Πρίντεζης στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος αρχηγός στον Ολυμπιακό (αν και βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι για μία 20ετία) έχει έναν διαφορετικό ρόλο. Δεν είναι πλέον πενταδάτος ούτε εκ των πρωταγωνιστών των «ερυθρολεύκων». Στα 36 του χρόνια, πάντως, παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση. Οι αριθμοί του ναι μεν είναι χαμηλοί, αλλά αυτό οφείλεται γιατί παίζει λιγότερο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αποφασίσει να ποντάρει περισσότερο στη θέση «4» στον Σάσα Βεζένκοφ (ο οποίος τα πηγαίνει περίφημα), ενώ στην ίδια θέση χρησιμοποιεί και τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Έλληνας φόργουορντ να έχει μικρό χρόνο συμμετοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ευρώπη παίζει μόλις 11.3 λεπτά (59.4% δίποντα με 3.9 πόντους), ενώ πέρσι είχε 18 λεπτά (8.5 πόντοι, 61.2% δίποντα) και πρόπερσι (2019-20) 25 λεπτά με 11.8 πόντους (55.4% δίποντα).

Παρά το γεγονός αυτό όμως, δεν δυσανασχετεί ούτε και έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Άλλωστε, για εκείνον η ομάδα ήταν πάνω απ’ όλους και έχει στη φιλοσοφία του ως κανόνα να βάζει πάντα το «εμείς» πάνω από το «εγώ».