EuroLeague: «Λάθος η επιστροφή του Ερτέλ στο παρκέ στα 40.2" πριν το τέλος στο Ρεάλ - Μακάμπι»

Θέση για την επιστροφή του του Τομά Ερτέλ στα 40.2" πριν το τέλος του ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 13η αγωνιστική πήρε η EuroLeague.

EuroLeague: «Λάθος η επιστροφή του Ερτέλ στο παρκέ στα 40.2" πριν το τέλος στο Ρεάλ - Μακάμπι»

Στο ματς της 13ης αγωνιστικής, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (72-70) χάρη στο καλάθι του Γκερσόν Γιαμπουσέλε στα 3.2" πριν το τέλος. Ωστόσο, η EuroLeague την επομένη του αγώνα ανακοίνωσε ότι οι διαιτητές κι η γραμματεία έκαναν λάθος, επιτρέποντας στα 40.2" στον Τομά Ερτέλ να επιστρέψει στο παρκέ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακολουθώντας τις θεωρίες για μια αλλαγή που έγινε στο τέλος της τέταρτης περιόδου, στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 2 Δεκεμβρίου 2021, τα ευρήματα της EuroLeague Basketball είναι τα εξής:

Στην τέταρτη περίοδο, με 40.2'' να απομένουν στο χρονόμετρο, η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου με την κατοχή να δίνεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ από την τελική γραμμή. Πριν γίνει η επαναφορά της μπάλας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ζήτησε και πήρε τάιμ άουτ. Στη διάρκεια του τάιμ άουτ, ο Τζέφρι Τέιλορ αντικατέστησε τον Τομά Ερτέλ. Μετά το τάιμ άουτ, ο Σκότι Γουίλμπεκιν προσπάθησε να επαναφέρει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χρεωθεί σωστά η παράβαση των 5" από τον διαιτητή.

Σε εκείνο το σημείο, ο Τομά Ερτέλ αντικατέστησε τον Τζέφρι Τέιλορ. Ούτε οι διαιτητές ούτε η γραμματεία διαπίστωσε το λάθος που έγινε κι αφού δεν έτρεξε το χρονόμετρο ανάμεσα στις δύο αλλαγές, στην αποχώρηση και την επαναφορά του Τομά Ερτέλ στο παιχνίδι, η δεύτερη δεν θα έπρεπε να επιτραπεί».