Ουόκαπ: «Θα πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα, να σταματήσουμε το transition»

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Ουόκαπ μίλησε πριν από την αναχώρηση της ομάδας για τη Ρωσία. Τα δυνατά σημεία της Ούνικς και το «κλειδί» του αγώνα.

Ουόκαπ: «Θα πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα, να σταματήσουμε το transition»

Η Ούνικς, την οποία θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (03/12, 18:00) ο Ολυμπιακός στο Καζάν, μετρά έξι νίκες στους τελευταίους επτά αγώνες.

«Προφανώς αυτή τη στιγμή παίζουν πάρα πολύ καλά», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ της ομάδας του Πειραιά, Τόμας Γουόκαπ.

«Σουτάρουν με καλά ποσοστά, παίζουν με πολύ δύναμη και επιθετικότητα, οπότε το να προστατεύσουμε τη μπάλα είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα. Η Ούνικς είναι πολύ αθλητική ομάδα, έχει ταχύτητα, εκτελεί γρήγορα. Για αυτό όπως είπα και πριν θα πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα, να σταματήσουμε το transition παιχνίδι τους, να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα και να τους αναγκάζουμε να παίζουν στο πέντε εναντίον πέντε», συμπλήρωσε.

Μπαρτζώκας: «Θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας»

Όταν το ζητήθηκε να επιλέξει τον παίκτη «κλειδί» της Ούνικς, απάντησε: «Έχουν πολλούς παίκτες που θα μπορούσα να πω. Σίγουρα τα γκαρντ τους είναι ικανά για τα πάντα στην καλή τους βραδιά. Για αυτό το λόγο δεν πω έναν παίκτη, αλλά πως το κλειδί θα είναι να κρατήσουμε χαμηλά όλους τους περιφερειακούς της. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό».

Όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στην επίθεση, ο Τόμας Γουόκαπ, τόνισε: «Θα πρέπει να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα. Αν το κάνουμε αυτό θα πάμε σε καλές επιλογές και όλα θα πάνε καλά».