Ολυμπιακός: Επιχείρηση «Καζάν»

Στον Ολυμπιακό αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι και έχουν στρέψει την απόλυτη προσοχή τους στην αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα στην Ούνιξ επί ρωσικού εδάφους

Ολυμπιακός: Επιχείρηση «Καζάν»

Στον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση όχι μόνο για τη σπουδαία επικράτηση κόντρα στην Αρμάνι όσο και για την εξαιρετική απόδοση της ομάδας μέσα στο Μιλάνο. Βλέπετε, ήταν και μία νίκη διπλής σημασίας. Οι Πειραιώτες πήραν ένα μεγάλο διπλό κόντρα σε έναν αντίπαλο με τον οποίο ενδεχομένως και να ισοβαθμήσουν στο τέλος. Με το +21 που κέρδισαν στην ιταλική πόλη τούς δίνει ένα επιπλέον αβαντάζ. Παράλληλα, ανάγκασαν να χάσει έδαφος ένας από τους βασικούς τους διεκδικητές για μία θέση στα προημιτελικά. Ανέβηκαν στην 3η θέση και άφησαν στην 4η το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα.

Άπαντες στο μεγάλο λιμάνι είναι ευχαριστημένοι και από την τρομερή αντίδραση που έδειξε η ομάδα σε μία δύσκολη έδρα. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι και απάντησαν με μία μεγαλειώδη εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός δεν είναι άτρωτος, έχει αδυναμίες, αλλά παράλληλα διαθέτει πλάνο, ποιότητα, ρόστερ αλλά και ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ. Η ομάδα παίζει εξαιρετικό μπάσκετ από την αρχή της σεζόν. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι δεν είναι δυνατόν να σβήσει την υπέροχη προσπάθεια που κάνουν οι πρωταγωνιστές από την αρχή της σεζόν.

Η επικίνδυνη Ούνιξ έχει ανακάμψει

Η αυτοπεποίθηση επέστρεψε στο Ολυμπιακό όπως και η καλή ψυχολογία, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του επεσήμαναν σε όλους πως θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους το ματς κόντρα στην Αρμάνι. Με αυτήν την επικράτηση η ομάδα σημείωσε το πρώτο της ευρωπαϊκό διπλό μέσα στη σεζόν, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Ακολουθούν δύο σερί αναμετρήσεις μακριά από το ΣΕΦ, στις οποίες οι Πειραιώτες θα πρέπει να δείξουν σοβαρότητα και χαρακτήρα. Με αρχή το ματς της Παρασκευής (3/12) κόντρα στην Ούνιξ στο Καζάν. Μην υποτιμάτε τη ρωσική ομάδα. Μπορεί να άρχισε υποτονικά τη σεζόν (με 4 ήττες στα πρώτα 5 ματς), αλλά έχει βρει ρυθμό στο παιχνίδι της.

Είναι χαρακτηριστικό πως αριθμεί 4 σερί θετικά αποτελέσματα, κόντρα σε Παναθηναϊκό, Μιλάνο, Άλμπα και Ερυθρό Αστέρα, ενώ νωρίτερα επικράτησε κόντρα σε Ρεάλ και Μπασκόνια. Ποντάρει στο ταλέντο του Λορέντζο Μπράουν (11.4 πόντοι, 5.2 ασίστ, 4 ριμπάουντ), στην ποιότητα του Μάριο Χεζόνια (13.8 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ) αλλά και στον σουτέρ Αϊζάια Κάνααν (13.9 πόντοι, 44.3% τρίποντα). Σε όλα αυτά προσθέστε και τον σέντερ Τόνι Τζεκίρι (7.3 πόντοι, 6.3 ριμπάουντ). Είναι επικίνδυνη ομάδα, ούσα μάλιστα πρώτη σε κλεψίματα (9.4) στη διοργάνωση, καθώς αρέσκεται να πιέζει πάνω στην μπάλα και να παίζει σκληρή άμυνα.

Στον Ολυμπιακό ξεψαχνίζουν τις τελευταίες ώρες το παιχνίδι της Ούνιξ Καζάν (η οποία δείχνει μία αδυναμία στο να δέχεται πόντους μέσα στη ρακέτα), αναγνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία και θα στοχεύσουν στο δεύτερο σερί διπλό στη διοργάνωση. Το ιδανικό για τους Πειραιώτες θα είναι να επικρατήσουν τόσο κόντρα στην Ούνιξ όσο και την ερχόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά θα είναι ευχαριστημένοι έστω και με ένα διπλό σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις.

Ραντεβού μετά από 4 χρόνια

Οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν με πτήση τσάρτερ για το παγωμένο Καζάν και το γεγονός αυτό αναμφισβήτητα θα βοηθήσει την προσπάθεια των «ερυθρολεύκων». Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην Ευρωλίγκα ήταν στις 2 Φεβρουαρίου του 2017, όταν και οι τότε παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησαν 75-90, έχοντας κορυφαίους τους Έρικ Γκριν (25 πόντοι) και Γιώργο Πρίντεζη (20 πόντοι, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ). Σε ένα ματς που είχε απουσιάσει ο Βασίλης Σπανούλης λόγω τραυματισμού.