Ολυμπιακός: Ψάχνει αντίδραση με «διπλό» στο Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος στο Μιλάνο για να διεκδικήσει το πρώτο του «διπλό» στη φετινή σεζόν απέναντι στην Αρμάνι - Ψάχνει αντίδραση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό - Συσπείρωση στην ομάδα.

Ολυμπιακός: Ψάχνει αντίδραση με «διπλό» στο Μιλάνο

Οι Πειραιώτες την Παρασκευή (26/11, 21.30) θα αντιμετωπίσουν Αρμάνι στο Μιλάνο σε μία δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Οι Ιταλοί μέχρι πρόσφατα ήταν στην κορυφή της κατάταξης, αλλά γνώρισαν σερί ήττες στη Ρωσία από Ούνιξ (97-71) και Ζενίτ (74-70), με αποτέλεσμα να χάσουν έδαφος.

Πλέον έχουν ρεκόρ 8-3, έχοντας μόλις μία νίκη παραπάνω από τους Πειραιώτες (7-4). H oμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αήττητη στην Ευρώπη στο ΣΕΦ, αλλά το ίδιο ισχύει και για το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα. Οι Μιλανέζοι έχουν 6-0 ρεκόρ στο σπίτι τους. ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Εφές και Μπαρτσελόνα αποχώρησαν με σκυμμένα κεφάλια, δείγμα της δυναμικής της παρέας του Κάιλ Χάινς στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας.

Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, θα αναζητήσουν εκεί το πρώτο τους φετινό διπλό στη διοργάνωση, το οποίο θα αποτελέσει και μία γερή ένεση ανύψωσης ηθικού και αυτοπεποίθησης ενόψει της συνέχειας. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο είναι λογικό να έχει επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας. Οι Πειραιώτες στην πράξη δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Έχασαν από έναν (κατά γενική ομολογία) πιο αδύναμο αντίπαλο, ο οποίος διαθέτει μικρότερη ποιότητα σε ρόστερ αλλά και υποδεέστερη ομάδα. Ηττήθηκε από τον ουραγό ουσιαστικά της Ευρωλίγκας, ο οποίος βγήκε νικητής στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα στο ΣΕΦ. Για τον οποιοδήποτε λόγο, παίκτες και προπονητές δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις, να διαχειριστούν την πίεση και να λειτουργήσουν με καθαρό μυαλό σε στιγμές που η μπάλα «έκαιγε». Ο Ολυμπιακός «έπρεπε» να πάρει αυτό το ματς (για αγωνιστικούς και επικοινωνιακούς λόγους), δεν τα κατάφερε και η κριτική αλλά και η αμφισβήτηση είναι έντονες. Ας πρόσεχαν όμως οι Πειραιώτες γιατί μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους. Μόνοι τους έφεραν τους εαυτούς τους σε αυτήν τη θέση.

Ήττα που έχει συσπειρώσει την ομάδα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συζήτησε αρκετή ώρα με τους παίκτες του για τα αίτια της ήττας. Το κλίμα ήταν βαρύ, αλλά άπαντες έκαναν την αυτοκριτική τους. Είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα που μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές μέσα στα αποδυτήρια, αλλά αυτό που φτάνει στα αυτιά μας είναι πως επρόκειτο για ένα αρνητικό αποτέλεσμα το οποίο έχει αρχίσει να συσπειρώνει την ομάδα. Και ευχή όλων στο μεγάλο λιμάνι να αποτελέσει μία ήττα που θα σκληραγωγήσει τον Ολυμπιακό αλλά και που θα τον κάνει καλύτερο και πιο δυνατό ενόψει της συνέχειας.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον Παναθηναϊκό και να στρέψουν την προσοχή τους στο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Το έργο τους δύσκολο, απαιτητικό αλλά παράλληλα και η ευκαιρία να φτιάξουν τις εντυπώσεις με ένα σπουδαίο εκτός έδρας αποτέλεσμα.
Μάχη στη θέση «4»

Η «μάχη» στο «4»

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως η μονομαχία στη θέση «4» ανάμεσα στον Σάσα Βεζένκοφ και στον Νικολό Μέλι. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έχει ανεβάσει την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα και είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σύμφωνα και με το σύστημα αξιολόγησης, έχοντας βαθμό 14.1. Μετρά 11.4 πόντους, με 58.5% στα δίποντα, συν 5.5 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ σε 28.3 λεπτά συμμετοχής. Είναι εξαιρετικός όμως και ο Ιταλός πάουερ φόργουορντ. Είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Αρμάνι, έχοντας 8.8 πόντους (59.6% δίποντα), 5.5 ριμπάουντ, 1.5 κλέψιμο και 1.2 ασίστ σε 23.2 λεπτά συμμετοχής. Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (12.8 π.), ενώ από το Μιλάνο κορυφαίος είναι ο Σέιβον Σιλντς (12.1 πόντοι).

Ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο σε επίθεση (75.7 πόντοι - 79), ριμπάουντ (32.6 - 35.3) και ευστοχία σε δίποντα (52.4% - 56%). Οι Ιταλοί όμως έχουν το πάνω χέρι σε άμυνα (71.1 - 73.7), ασίστ (17.5 - 17.2), τρίποντα (36.2% - 34%) και κλεψίματα (7 - 6.5 ανά αγώνα). Το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα ποντάρει φέτος στη σκληρή άμυνα, πηγαίνει στις επαφές και διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση. Παράλληλα, αναγκάζει τον αντίπαλό του να μοιράζει λίγες ασίστ. Δέχεται μέσον όρο σε κάθε ματς περίπου 13.4 τελικές πάσες, δυσκολεύοντας την καλή κυκλοφορία της μπάλας σε κάθε αντίπαλο.

Αναμένει αντίδραση από Σλούκα και Ντόρσεϊ

Κώστας Σλούκας και Τάιλερ Ντόρσεϊ συνθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην Ευρωλίγκα. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως, δεν τα πήγαν καλά. Είχαν μαζί 1/12 τρίποντα. Έχασαν σουτ, έκαναν λάθη και δεν μπόρεσαν να δώσουν στην ομάδα τους το κάτι παραπάνω. Το ξέρουν και οι ίδιοι και ήταν «σκασμένοι» μετά το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στους «πράσινους». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, αναμένει από εκείνους να αντιδράσουν, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.