Παναθηναϊκός - Ούνιξ Καζάν 72-74: Ο Πρίφτης αποκάλυψε ότι αλλιώς σχεδίασε την τελευταία επίθεση!

Ο Δημήτρης Πρίφτης παραδέχθηκε ότι είχε σχεδιάσει να πάρει την τελευταία επίθεση ο Μέικον ενώ μίλησε για το 2-7 του Παναθναϊκού στην Euroleague, μετά την, νέα, ήττα από την Ούνιξ Καζάν στο ΟΑΚΑ (72-74)

Παναθηναϊκός - Ούνιξ Καζάν 72-74: Ο Πρίφτης αποκάλυψε ότι αλλιώς σχεδίασε την τελευταία επίθεση!

Δεν έκρυψε την απογοήτευση του ο Δημήτρης Πρίφτης μετά από την, νέα, εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Ούνιξ Καζάν (74-72).

Για την τελευταία φάση και κατοχή του, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση στους «πράσινους» μίλησε ο Έλληνας τεχνικός.

Έτσι, αποκάλυψε ότι στο φινάλε είχε ζητήσει να πάει η μπάλα στα χέρια του Ντάριλ Μέικον, ενώ παραδέχθηκε ότι οι πράσινοι δεν παίζουν αυτό που θέλει και ζήτησε περισσότερη δουλειά, καθώς δεν μπορούν να αλλάξουν τα πρόσωπα του ρόστερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού»:

«Δυστυχώς είναι κακό το αποψινό αποτέλεσμα για εμάς. Παλέψαμε, προσπαθήσαμε με τον τρόπο που μπορούμε σύμφωνα με τις ικανότητες και την κατάστασή μας. Σίγουρα διαχειριστήκαμε ανόητα την τελευταία κατοχή, για την ευκαιρία μας να βρούμε το καλύτερο σουτ. Δεν έχω πολλά να πω, η κατάσταση είναι αυτή.

Ο Παπαγιάννης είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Πρέπει να σταθεροποιηθεί σε αυτή την απόδοση. Η Ούνιξ έπαιξε με ψηλά σχήματα, εμείς στα γκαρντ είμαστε κοντοί για τέτοιες ομάδες. Έπρεπε να κάνω μια επιλογή στο ποιους θα χρησιμοποιήσω, βρήκε και ο Πέρι ρυθμό στο τέλος και γι' αυτό δεν έπαιξε ο Φέρελ.

Είχα εμπλοκή και έχω και ευθύνη για το τελευταίο σουτ. Η μπάλα κατέληξε στον Παπαπέτρου, αλλά ήταν σχεδιασμένο κάτι άλλο, να πάει η μπάλα στον Μέικον. Δυο-τρεις κατοχές, δυο-τρεις λεπτομέρειες έκριναν το ματς, έβαλε και ο Λορέντζο Μπράουν ένα μεγάλο σουτ, υπήρξαν και καθοριστικές στιγμές όπως το φάουλ στον Χεζόνια πίσω από το ταμπλό. Δεν διαχειριστήκαμε καλά αυτές τις λεπτομέρειες και δεν είχαμε και καλό μακρινό σουτ στο β' μέρος

Για το πως μπορεί να βγει η ομάδα του από την αγωνιστική της δίνη;

«Πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΚ σε δύο ημέρες, δεν σκέφτομαι τα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να παίξουμε πιο πειθαρχημένα, πιο μυαλωμένα, με συγκέντρωση. Πρέπει να δέσουμε. Δεν δείχνουμε δεμένοι, έχουμε μεγάλα κενά, δεν παίζουμε αυτό που θέλω. Προσπαθούμε στην προπόνηση και στα παιχνίδια, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δουλειά, πρώτα το ματς με την ΑΕΚ.

Ο κόσμος μας βοηθάει, όσο κι αν μας πιέζει, μας βοηθάει. Βγάζουμε αντίδραση, προσπαθούμε, είχαμε διαφορετική νοοτροπία στο ματς με τον ΠΑΟΚ, πρέπει κι εμείς να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Δεν γίνεται να αλλάξουμε τα πρόσωπα, πρέπει να δουλέψουμε. Έχουμε διαδοχικές ήττες και αυτό μας επηρεάζει».