Ολυμπιακός: Έλυσε τον στενό κορσέ, αλλιώς με Φενέρμπαχτσε

Για τον Ολυμπιακό πάνω απ’ όλα σημασία έχει η νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσε να υποστεί κάζο άνευ προηγουμένου.

Ολυμπιακός: Έλυσε τον στενό κορσέ, αλλιώς με Φενέρμπαχτσε

Η Άλμπα είναι μία ομάδα με άγνοια κινδύνου και με ορθολογισμό στο παιχνίδι της, από τη στιγμή που οι στόχοι της περιορίζονται απλώς στο να παίζει καλό μπάσκετ. Έχει τρεις παίκτες όπως ο (τρομερός χθες) Σίκμα, ο Λο και ο Ντα Σίλβα που την οδηγούν ανεξαρτήτως συνθηκών. Ακόμη δηλαδή κι αν το προβάδισμα του αντιπάλου φτάνει στους 16 πόντους, όπως το έφτασε κάποια στιγμή στο εκπληκτικό επιθετικά πρώτο του ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Η γερμανική ομάδα συνέχισε να παίζει για το… παιχνίδι, έκανε αυτό που ξέρει καλά (δηλαδή να κυριαρχεί στο επιθετικό ριμπάουντ) και έβγαλε την ψυχή στον Μπαρτζώκα και στους παίκτες του μέχρι να τελειώσει το ματς, με την ισχνή σε διαφορά σκορ νίκη.

Για τον Ολυμπιακό πάνω απ’ όλα σημασία έχει αυτή ακριβώς η νίκη, γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς θα μπορούσε να υποστεί κάζο άνευ προηγουμένου, με την κακή απόδοσή του στην τέταρτη περίοδο. Κι αυτό είναι που μένει κυρίως από ένα ματς το πρώτο μέρος του οποίου ήταν υπόδειγμα στην επίθεση για την πειραϊκή ομάδα. Με τον Κώστα Παπανικολάου να ακούει δικαίως το όνομά του από την εξέδρα. Για την έξοχη εμφάνισή του και φυσικά για το γεγονός ότι απέδωσε τόσο καλά, ενώ μέχρι λίγες ώρες πριν ήταν αμφίβολος.

Ο Ολυμπιακός έβαζε καλάθια με όλους τους παίκτες του και με κάθε τρόπο και πήγαινε για τη συνήθη εγχώρια κατοστάρα και στην Ευρώπη, αλλά η αμυντική χαλάρωση με την οποία δυσφορούσε ο κόουτς Μπαρτζώκας από το πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις για το… θρίλερ του τέλος. Πολυτιμότεροι για τη νίκη έγιναν τελικά ο Μακ Κίσικ με το κρίσιμο καλάθι όταν η διαφορά έπεσε στους έξι την πρώτη φορά και κυρίως ο Ζαν-Σαρλ με τις άμυνές του όταν ο Ολυμπιακός πήγε να λυγίσει από την απρόσμενη εξέλιξη.

Χρόνος για πολλή ανάλυση δεν υπάρχει, η Φενέρ έρχεται και αύριο τα λάθη απαγορεύονται. Ή έστω πρέπει να είναι πολύ λιγότερα από χθες. Ασχέτως με τη μεγαλύτερη κόπωση που είχαν οι Τούρκοι κόντρα στην Μπαρτσελόνα και την απογοήτευσή τους για μια ήττα που μπορεί να μην ήταν «καλή» για τον Ολυμπιακό ενόψει της αυριανής μεγάλης μάχης…