Ολυμπιακός: Ματιές στην αγορά χωρίς βιασύνη - Στη λίστα Μότλεϊ και Χάμιλτον

Το πρόβλημα στο γόνατο που έχει ο Χασάν Μάρτιν, σε συνδυασμό και με την ελεύθερη θέση ξένου, έχουν φέρει τους Πειραιώτες σε θέση να ρίχνουν ματιές στην αγορά, χωρίς βιασύνη - Μότλεϊ και Χάμιλτον στη λίστα.

Ολυμπιακός: Ματιές στην αγορά χωρίς βιασύνη - Στη λίστα Μότλεϊ και Χάμιλτον

Λίγες μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, στο "ΦΩΣ" σας είχαμε αναλύσει τον προβληματισμό που υπάρχει στο μεγάλο λιμάνι με την κατάσταση του Χασάν Μάρτιν. Έχουν σε εκτίμηση τον παίκτη, κανείς δεν έχει ξεχάσει την εξαιρετική σεζόν που έκανε πέρσι και υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Παράλληλα, όμως, δεν μπορεί κανείς να... κλείσει τα μάτια, στο γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν πατάει γερά στα πόδια του.

Ολυμπιακός: Περιμένει τον καλό Μάρτιν

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος στην EuroLeague είχε μόλις 26.7% στα δίποντα με 4/15 προσπάθειες (μέχρι και πριν το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ), ενώ πέρσι τέλειωσε τη σεζόν με 72% στα δίποντα (95/132). Και αν θέλετε να συγκρίνουμε πέρσι τις 4 πρώτες αγωνιστικές, είχε το εντυπωσιακό 91.3% (!) στα δίποντα (21/23 προσπάθειες). Φέτος δείχνει να είναι ελαφρώς πιο αργός, δεν βάζει το σώμα του στη... φωτιά, ενώ και στην επίθεση δεν έχει καλά τελειώματα. Ακόμη και στα πικ-εν-ρολ δεν λειτουργεί αρμονικά όπως πέρσι. Είναι ξεκάθαρο πως είναι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει το «θεριό» της περασμένης χρονιάς.

Για αυτόν τον λόγο στο μεγάλο λιμάνι έχουν αρχίσει και ρίχνουν ματιές στην αγορά. Για την ενίσχυση του ρόστερ με ψηλό. Όχι, δεν πρόκειται να γίνει αλλαγή παίκτη (είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει ο Μάρτιν), αλλά περεταίρω ενίσχυση του ρόστερ και της ερυθρόλευκης φροντ-λάιν. Οι Πειραιώτες έχουν ξεχωρίσει περιπτώσεις ψηλών τόσο από την Ευρώπη, όσο κυρίως με αθλητών που έχουν «κοπεί» από το ΝΒΑ. Κυκλοφόρησε φημολογία για τον Ταρίκ Μπλακ (με παρελθόν σε Ζενίτ και Μακάμπι), αλλά προτεραιότητά του παραμένει το ΝΒΑ, καθώς έχει συμβόλαιο με την θυγατρική των Πέισερς.

Στο ενδεχόμενο που αποκτηθεί ένας ακόμη ψηλός στη θέση "5", ο Ζαν-Σαρλ θα παίζει περισσότερο στο "4", ενώ και ο Σάσα Βεζένκοφ θα χαμηλώνει περισσότερο στο "3". Μία θέση που μπορεί επίσης να λειτουργήσει εξαιρετικά. Βέβαια, μία προσθήκη παίκτη ορισμένες φορές ταράζει τις ισορροπίες στο ρόστερ, αλλά σε μία σεζόν με τόσα πολλά παιχνίδια, με τους τραυματισμούς και την κούραση να είναι μέρος του παιχνιδιού, είναι δύσκολο να βγάλεις μία σεζόν μόνο με 12 παίκτες. Και ας λειτουργούν έξοχα μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει υψηλό βαθμό χημείας και ομοιογένειας.

Προσθέστε και τις περιπτώσεις των Τζόναθαν Μότλεϊ (παίζει στην Κουμπάν και κάνει καλές εμφανίσεις), αλλά και του ελεύθερου Τζόνι Χάμιλτον, ο οποίος μέχρι πρότινος έπαιζε στη Φενέρμπαχτσε.