Μήνυμα εστάλη από τον Ολυμπιακό στη Euroleague

Αν περιμέναμε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες του Ολυμπιακού, το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ μάς επαλήθευσε όσα βλέπαμε αλλά διστάζαμε να γράψουμε. Οι Πειραιώτες φέτος είναι διαφορετικοί.

Μήνυμα εστάλη από τον Ολυμπιακό στη Euroleague

Είναι ικανοί να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια. Και αν χάσουν, θα το κάνουν έχοντας δώσει και την ψυχή τους. Τα διαπιστευτήριά της λοιπόν τα έδωσε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και έστειλε ταυτόχρονα μήνυμα σε όλους. Στους οπαδούς που μετά από τρία χρόνια έχουν υψηλές προσδοκίες, αλλά και σε εκείνους που έρχονταν στο Φάληρο και έκαναν περίπατο. Συγγνώμη, κύριοι, αλλά την τρέχουσα σεζόν είναι αλλιώς.

Και αν κόντρα στην Μπασκόνια έκανε επιθετικό κρεσέντο, απέναντι στους «μερένχες» νίκησε χάρη στην άμυνά του. Στο νευρικό πρώτο δεκάλεπτο τα επιθετικά ριμπάουντ αλλά και η εξαιρετική λειτουργία στο πίσω μέρος του παρκέ -κράτησε τη Ρεάλ στους 10 πόντους- του έβαλαν τις βάσεις. Τη σκυτάλη πήρε το μυαλό του Κώστα Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ οδήγησε μαεστρικά τους «ερυθρόλευκους» με ασίστ και με σημαντικά καλάθια. Και το θετικό στο πρώτο μέρος ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού όταν ο Λάσο χρησιμοποίησε σχήμα -δοκίμασε πολλά χθες ο Ισπανός κόουτς- με τους «δίδυμους πύργους», Ταβάρες και Πουαριέ.

Δεν έβαλε τα σουτ, αλλά είχε το μυαλό ο Σάσα…

Στο μοναδικό σημείο που φάνηκε η Ρεάλ να έχει την υπεροχή ήταν στις αρχές της τρίτης περιόδου. Οι Μαδριλένοι βρήκαν λύσεις επιθετικά, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και έβαλαν προβλήματα στους γηπεδούχους. Ακόμα και εκεί όμως ένα τάιμ άουτ λειτούργησε ευεργετικά για τον Ολυμπιακό. Ήταν η πιο τρανταχτή στιγμή της αναμέτρησης, που έδειξε πόσα έχει αλλάξει φέτος η ομάδα του Πειραιά.

Το πιο σημαντικό; Δεν έχασε το μυαλό της. Όλο το βράδυ ο Μπαρτζώκας έβλεπε τους παίκτες του να σημαδεύουν το στεφάνι. Τα είχαν «σπάσει» και ίσως αν τα έβαζαν από νωρίς να είχε καθαρίσει πιο γρήγορα το ματς. Ο Σάσα Βεζένκοφ έβλεπε την μπάλα να μην μπαίνει, αλλά έδειξε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Δεν θόλωσε σε κανένα σημείο και με οξυδέρκεια χτυπούσε κάθε ανισορροπία της ισπανικής άμυνας. Όταν ήρθε μάλιστα η ώρα, έβαλε τα σουτ έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Αυτόν που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Έναν παίκτη που θα φτιάξει το δικό του σουτ, θα ντριμπλάρει και θα ξεκολλήσει την επίθεση. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια του Βασίλη Σπανούλη που για πρώτη φορά έβαλε το σακάκι του και έκατσε στην εξέδρα. Πόνεσε η καρδιά μας, θα μας πάρει καιρός, αλλά θα το συνηθίσουμε. Η σεζόν είναι μεγάλη, ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη, έχοντας ολοκληρώσει ήδη την πρώτη αποστολή. Να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη των φίλων του Ολυμπιακού. Θα ξαναπούν «πάμε στο ΣΕΦ να δούμε την ομάδα».