Oλυμπιακός: Στην αναμονή για Τόμας

Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως μπορεί να εξελιχθεί σε «λαχείο» η περίπτωση του Αμερικανού σουτέρ, Ματ Τόμας, και με υπομονή και επιμονή προσπαθούν να πάρουν την υπογραφή του

Oλυμπιακός: Στην αναμονή για Τόμας

Στο «ΦΩΣ» σάς αναφέραμε την περίπτωση του 27χρονου Αμερικανού γκαρντ (1,93 ύψος) Ματ Τόμας, ο οποίος και απασχολεί τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη, ο οποίος θα λέγαμε πως ταιριάζει ιδανικά σε αυτό που ψάχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Δηλαδή έναν παίκτη-σκόρερ, με τεράστια έφεση και ικανότητα στο μακρινό σουτ. Και ο Ματ Τόμας είναι! Όσοι παρακολουθείτε ευρωπαϊκό μπάσκετ θα γνωρίζετε καλά το όνομά του, καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Βαλένθια όταν και κατέκτησε το Γιούροκαπ το 2019, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τι είχε κάνει τότε; Μέτρησε 12.7 πόντους, με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (57.3% δίποντα, 47.7% τρίποντα, 90.9% βολές). Αγωνιζόμενος σε 23 ματς, μάλιστα, έχοντας 22 λεπτά χρόνο συμμετοχής μέσον όρο. Στη φάση του TOP-16, στην ίδια χρονιά, τα είχε πάει ακόμη καλύτερα (δείχνοντας βελτίωση όσο πέρναγε ο καιρός), μετρώντας 13.7 πόντους, με 63.2% δίποντα και 53.1% στα τρίποντα, κάνοντας επίδειξη της εκτελεστικής του δεινότητας. Είναι παίκτης που πιστεύει στον εαυτό του, παίζει με αυτοπεποίθηση και σουτάρει δίχως δισταγμό. Έχει το ένστικτο του σκόρερ και είναι ικανότατος πίσω από τα 6.75 μέτρα, κάτι που δεν το συναντάς πλέον εύκολα σε παίκτη στην Ευρώπη.

Η τρομερή του χρονιά με τις «νυχτερίδες» τού έδωσε εισιτήριο για το ΝΒΑ, παίζοντας πρώτα για τους Τορόντο Ράπτορς (2019-2021) και ακολούθως στους Τζαζ, με τη Γιούτα, όμως, να τον αφήνει πρόσφατα ελεύθερο. Το γεγονός αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός και να τον κάνει δικό του. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη, αλλά η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Όχι μόνο λόγω του ετήσιου κασέ αλλά και επειδή ο αθλητής δείχνει να έχει ως προτεραιότητά του την παραμονή στο ΝΒΑ. Το τελευταίο δείχνει να είναι το μεγαλύτερο αγκάθι.

Οι Πειραιώτες όμως προσπαθούν να τον δελεάσουν με τον τρόπο τους, ενώ ας μην ξεχνάμε πως του προσφέρουν και τη δυνατότητα να παίξει Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην καριέρα του, έχοντας σημαντικό ρόλο μέσα στο ροτέισον. Και σε μία ομάδα με τεράστια Ιστορία και παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ειδικά την τελευταία δεκαετία. O Mατ Τόμας είναι ένας εξαιρετικός γκαρντ, θα ήταν ευχής έργον να πιάσει... λιμάνι (το αγωνιστικό του προφίλ αλλά και το ρεπερτόριό του είναι στα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα του Πειραιά), αλλά ενδιαφέρον για εκείνον δεν υπάρχει μόνο από το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο η Μπασκόνια όσο και η Βίρτους Μπολόνια έχουν τσεκάρει την περίπτωσή του. Οι Βάσκοι τον γνωρίζουν καλά από το ισπανικό πρωτάθλημα (έπαιξε τόσο στη Βαλένθια όσο και στην Ομπραντόιρο), ενώ οι Ιταλοί έχουν πλέον κόουτς τον Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος τον είχε (ως βοηθός) παίκτη στους Ράπτορς. Από την Ιταλία, βέβαια, γράφουν πως το ενδιαφέρον της Βίρτους έχει ελαφρώς εξασθενήσει, αλλά η Μπασκόνια επιμένει.

O Oλυμπιακός προς παρόν επιμένει και παράλληλα κάνει υπομονή για την περίπτωση του Ματ Τόμας. Το ρόστερ της ομάδας, άλλωστε, «διψάει» για παίκτη-σουτέρ και ο 27χρονος γκαρντ είναι «εκτελεστής».