Η EuroLeague «ψαλίδισε» τις αρμοδιότητες του Μπερτομέου

Ο Τζόρντι Μπερτομέου δεν είναι πλέον τόσο ισχυρός - H ΕuroLeague, πλέον, «ψαλίδισε» τις αρμοδιότητες του Ισπανού εκτελεστικού Διευθυντή της. 

Η EuroLeague «ψαλίδισε» τις αρμοδιότητες του Μπερτομέου

Αλλαγή δεδομένων στην EuroLeague. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τζόρντι Μπερτομέου, σχεδόν μετά από 20 χρόνια στην EuroLeague, σταματά να είναι το απόλυτο «αφεντικό» της διοργάνωσης. Πλέον, οι αρμοδιότητες του εκτελεστικού Διευθυντή της διοργάνωσης «ψαλιδίστηκαν», με τις ομάδες να παίρνουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους.

Στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε με ψήφους 11-0 το μεγάλο «ψαλίδι» στις αρμοδιότητες του Τζόρντι Μπερτομέου. Τι σημαίνει αυτό; Πως πλέον παύει να παίρνει εκείνος τις τελικές αποφάσεις.

Επίσης, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αναφέρει πως ο 62χρονος Ισπανός γραφειοκράτης, θα τεθεί και εκτός ΔΣ, αλλά θα παραμείνει στη θέση του CEO.

Ας μην ξεχνάμε πως το όλο θέμα ξεκίνησε από την «επανάσταση των «7». Δηλαδή, από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Μακάμπι, Εφές, ΤΣΣΚΑ, Ζαλγκίρις και Αρμάνι, οι οποίοι και είναι βασικοί μέτοχοι της διοργάνωσης. Όλοι οι σύλλογοι είχαν παράπονα από τον Τζόρντι Μπερτομέου, εκτιμώντας πως η διοργάνωση δεν προχωρά (σε όλους τους τομείς) όπως πρέπει. Κυρίως οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά.