Τους κρατάς και προχωράς!

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού θα πρέπει να χτιστεί από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους αδελφούς Αγγελόπουλους, με «εργαλεία» τους μεταξύ άλλων και τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη.

Τους κρατάς και προχωράς!

Με θετική νότα ολοκληρώθηκε η σεζόν 2020-21 για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, ωστόσο η νίκη επί της Χίμκι δεν θα μπορούσε ποτέ να αλλάξει το πρόσημο δίπλα στη φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων» στον θεσμό. Και το πρόσημο είναι σαφέστατα αρνητικό, παρά τις όποιες εκλάμψεις της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Με τη χθεσινή (9/4) αναμέτρηση στο ΣΕΦ δεν μπορεί κανείς να ασχοληθεί σοβαρά. Και δεν πρέπει κιόλας, γιατί τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό αφορούν το μέλλον και όχι το παρόν. Τι να πεις άλλωστε για ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα, ανάμεσα σε μια ομάδα που έχει αποκλειστεί προ πολλού από τη συνέχεια και σε μια άλλη που ήταν ουραγός από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης…

Το μείζον έχει να κάνει με το «αύριο» του συλλόγου. Ένα «αύριο» που θα πρέπει να χτιστεί από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους αδελφούς Αγγελόπουλους, με «εργαλεία» τους μεταξύ άλλων και τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη.
Παρά τη φημολογία και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ο κόουτς του Ολυμπιακού πρέπει να μείνει στον πάγκο και να δουλέψει μαζί με τους δύο μεγάλους αρχηγούς της ομάδας. Γιατί η δική μας άποψη είναι ότι ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να κριθεί στο τέλος της επόμενης σεζόν συνολικά και όχι από μια ατυχή αγωνιστική περίοδο, κατά την οποία περιέργως δεν του βγήκαν οι επιλογές των ξένων (με εξαίρεση τον Χασάν Μάρτιν).

Εκ των ων ουκ άνευ, ωστόσο, για την επόμενη περίοδο θα πρέπει να είναι η παραμονή των δύο. Ο Πρίντεζης, σε μια κακή σεζόν για την ομάδα, είχε πολύ καλά στατιστικά και σημαντική προσφορά, αποδεικνύοντας ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει στον Ολυμπιακό. Σημειωτέον όμως ότι είχε στήριξη στη θέση «4» και από τον εκπληκτικό Σάσα Βεζένκοφ, κάτι που δεν είχε ο Σπανούλης.

Αν στηριχθεί με παρόμοιο τρόπο και ο Βασίλης με δύο καλές επιλογές στους γκαρντ, θα είναι επίσης σε θέση να δώσει πολύτιμα πράγματα στην ομάδα. Ο «Kill Bill» έχει δείξει ότι αντέχει μια χαρά και στα 38 του. Αν λοιπόν υπάρξει η κατάλληλη ενίσχυση στους κοντούς, ο Σπανούλης μπορεί να αποδειχθεί ξανά κομβικός…

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας