Ολυμπιακός: Τουλάχιστον «έπεσε» μαχόμενος στη Μαδρίτη

Παρότι ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, εντούτοις η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θύμισε κάτι από «παλιό» Ολυμπιακό, στοιχείο ενθαρρυντικό για τη συνέχεια, εφόσον διατηρηθεί ως νοοτροπία στο Λιμάνι.

Ολυμπιακός: Τουλάχιστον «έπεσε» μαχόμενος στη Μαδρίτη

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στη Μαδρίτη έχοντας εξαρχής μειονέκτημα απέναντι σε μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ, περισσότερη ποιότητα και πιο πολλές λύσεις, όπως είναι η Ρεάλ. Συν τοις άλλοις, η καταπόνηση των δύο συνεχόμενων αγώνων επί ισπανικού εδάφους μέσα σε ένα τριήμερο κατέστησε ανυπέρβλητο το εμπόδιο της μαδριλένικης ομάδας για τους Πειραιώτες.

Φυσικά το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι πάντοτε η νίκη, όποιον κι αν αντιμετωπίζει, σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει και υπό όποιες συνθήκες αγωνίζεται. Ωστόσο το δεύτερο κατά σειρά ζητούμενο της αναμέτρησης ίσως να ήταν τελικά πιο σημαντικό από αυτή καθεαυτή την κατάκτηση της νίκης.

Στον Ολυμπιακό είδαμε κάτι που είχαμε πολύ καιρό να δούμε. Κάτι το οποίο έλειπε από την ομάδα του Μπαρτζώκα, όχι βέβαια στον βαθμό που έλειπε από το… συνονθύλευμα που υπήρχε επί Μπλατ. Το πάθος, η θέληση και η επιμονή της ομάδας, ακόμα και σε παιχνίδι το οποίο έχει «στραβώσει» εξαρχής και δεν του… πηγαίνει με τίποτα.

Η απόδοση των «ερυθρόλευκων» στη Μαδρίτη δεν ήταν καλή, σε καμία περίπτωση. Με εξαίρεση τον μόνιμα εξαιρετικό το τελευταίο διάστημα Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πραγματοποίησε άλλη μια συγκινητική εμφάνιση με 22 πόντους και ποσοστά για… Όσκαρ, οι παίκτες του Μπαρτζώκα «έσπασαν» το καλάθι όντες απελπιστικά άστοχοι για παιχνίδι με τόσο υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πέρα από τον Βεζένκοφ, όλη η υπόλοιπη ομάδα είχε το απαράδεκτο 11/32 δίποντα και το εξίσου κακό 4/17 τρίποντα. Με τέτοια ποσοστά δεν κερδίζεις ούτε τη Χίμκι, όχι τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κι όμως, παρ’ ότι το ματς έδειχνε χαμένο, ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρις εσχάτων. Είχε ίδιο αριθμό ριμπάουντ με τους Ισπανούς, περισσότερες ασίστ και λιγότερα λάθη.

Η μαχητικότητα και η νοοτροπία λοιπόν που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στο συγκεκριμένο ματς είναι κάτι αισιόδοξο για το μέλλον και σίγουρα στοιχείο που θα πρέπει να διατηρήσει ο Μπαρτζώκας στο πνεύμα της ομάδας…