Euroleague: Διετή wild card στην Άλμπα- Αλλαγές σε πλέι οφ και Final 4

H Euroleague επισημοποιήθηκε τη διετή συμμετοχή στη διοργάνωση της Άλμπα Βερολίνου μέσω wild card. Ποιες αλλαγές έκανε για πλέι οφ και Final 4 ελέω... κορονοϊού.

Euroleague: Διετή wild card στην Άλμπα- Αλλαγές σε πλέι οφ και Final 4

Αλλαγές ανακοίνωσε η Euroleague σε πλέι οφ και Final 4 εναρμονισμένες με τις καταστάσεις που προκύπτουν από τον κορονοϊό, ενώ επισημοποιήθηκε και η διετή συμμετοχή στη διοργάνωση της Άλμπα Βερολίνου μέσω wild card.

Εξετάστηκαν παράλληλα και τα στοιχεία που έστειλαν και οι Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να γίνουν μακροχρόνια μέλη και αυτές.

Όσον αφορά τις αλλαγές, έχουμε και λέμε…

Για τα πλέι οφ

* Θα υπάρξει και δεύτερη έδρα για τις ομάδες για να μπορέσει να μεταφερθεί αλλού η σειρά αν υπάρχει πρόβλημα.

* Μετά την πρώτη αναβολή, αν η ίδια ομάδα έχει θέμα, θα χάνει το παιχνίδι.

* Δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από ένα παιχνίδι στα πλέι οφ.

* Οι ομάδες που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν γιατί δεν έχουν 8 παίκτες, θα χάνουν το παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα με τις περισσότερες νίκες θα προκρίνεται.

* Αν η σειρά είναι ισοπαλία και δεν μπορεί να αναβληθεί το παιχνίδι, θα περνάει η ομάδα με την καλύτερη θέση πριν τα πλέι οφ.

Στο Final 4

* Η ομάδα που έχει το καλύτερο ρεκόρ θα αντικαταστήσει όποια ομάδα δεν μπορέσει να πάρει μέρος στο Final 4, για οποιονδήποτε λόγο.

* Μέχρι δύο ομάδες του Final 4 μπορούν να αντικατασταθούν.

* Καμία ομάδα δεν θα αντικατασταθεί μετά την 28η του Μάη. Μετά από αυτή την ημερομηνία, αν μια ομάδα δεν μπορεί να παίξει, θα κερδίζει απλά η άλλη.

* Αν και οι δύο ομάδες σε έναν ημιτελικό δεν μπορούν να παίξουν, ο νικητής από τον άλλον ημιτελικό θα κερδίζει τον τίτλο.

* Το παιχνίδι του τελικού μπορεί να αλλάξει ημερομηνία ή τοποθεσία.

* Το Final 4 θα αναβληθεί και θα αλλάξει μέρος, αν πάνω από δύο ομάδες δεν μπορούν να παίξουν ή υπάρχει πρόβλημα με την τοποθεσία. O τελικός θα γίνει τις επόμενες ημέρες, από την αναβολή.