Βατούτιν για Μιλουτίνοφ και Τζέιμς: «Ήταν πλήγμα - Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ, όσο και για το επεισόδιο με τον Μάικ Τζέιμς.

Βατούτιν για Μιλουτίνοφ και Τζέιμς: «Ήταν πλήγμα - Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες»

Ο Αντρέι Βατούτιν, ο διοικητικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας τόσο για τη φετινή σεζόν, όσο και για τα θέματα που προέκυψαν με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μάικ Τζέιμς.

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για εμάς. Είναι ίσως ο καλύτερος σέντερ της Ευρωλίγκας. Είναι σημαντικό για εμάς να διαχειριστούμε και να εκμεταλλευτούμε το βάθος του ρόστερ μας μέχρι τον Απρίλιο, έτσι ώστε οι βασικοί παίκτες να έχουν φρεσκάδα και να βρίσκονται ​σε καλή κατάσταση για τα σημαντικά παιχνίδια».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Οι συγκρούσεις είναι μερικές φορές αναπόφευκτες στη ζωή μιας αθλητικής ομάδας και είναι σημαντικό να μπορέσουμε να τις επιλύσουμε ήρεμα, ώστε να μην χαλάσει η χημεία. Γι ‘αυτό δεν λέμε λεπτομέρειες και δεν βγάζουμε τα άπλυτα στην φόρα. Υπήρχαν δύο περιπτώσεις στις οποίες θεωρήσαμε ότι η συμπεριφορά του Μάικ ήταν αντίθετη με τα πρότυπα του συλλόγου. Τον τιμωρήσαμε δύο φορές. Ωστόσο, όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι υπήρχαν δύο τραγωδίες στην οικογένεια του Τζέιμς που θα μπορούσαν να αναστατώσουν οποιοδήποτε άτομο. Όλοι κάναμε κάθε προσπάθεια για να λύσουμε τα προβλήματα προς όφελος της ομάδας. Αυτό είναι το σημαντικό».

Για το format του Final Four: «Πρέπει να καταλάβετε ότι η μορφή του Final Four είναι ένα είδος λοταρίας. Μπορεί για παράδειγμα μία ομάδα να έχει σε κακή μέρα έναν από τους καλύτερους παίκτες της και η άλλη να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Αυτό αλλάζει τις πιθανότητες και τους συσχετισμούς. Δείτε το παράδειγμα της Μακάμπι το 2014, όταν με το ζόρι πέρασε στην φάση των ”16”, αλλά κέρδισε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, που ήταν φαβορί και συνεπείς ομάδες. Δεν υπήρξε ποτέ κάποια ψηφοφορία για αλλαγή στο format, επειδή το αποτέλεσμα είναι γνωστό εκ των προτέρων. Αυτές οι αποφάσεις ανήκουν στην πλειοψηφία και η πλειοψηφία θέλει να έχει μία ευκαιρία για τον τίτλο».