ΜακΚίσικ: Στο πρόσωπό του… ο νέος Ολυμπιακός (vids)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έχει τη σωστή νοοτροπία με την οποία χρειάζεται να μπολιάσει ξανά όλη η ομάδα. Τους πήρε από το χέρι και τους θύμισε πως είναι… ο παλιός καλός Ολυμπιακός! Το συμβόλαιο και η «συγνώμη» του Αμερικανού.

ΜακΚίσικ: Στο πρόσωπό του… ο νέος Ολυμπιακός (vids)

Ανάμεσα σε μία παραπαίουσα ομάδα, που έχει γίνει έρμαιο στις διαθέσεις των Ρώσων και βλέπει τη διαφορά να φτάνει στους 25 πόντους, βγήκε κάποιος που ύψωσε ανάστημα, που έβγαλε τον (καλό) εγωισμό του μπροστά και θέλησε να ανατρέψει την κατάσταση. Από αυτόν ξεκίνησαν όλα…

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ -ο λόγος για τον οποίο φυσικά- στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε μέσα από την ορμή και το πάθος του, σε δύο προσωπικά ρεκόρ. Σταμάτησε στους 24 πόντους ενώ είχε και 4 κλεψίματα, στην προσπάθειά του να μην παραδοθεί.

Μιλάμε για έναν Αμερικανό, ο οποίος μόλις πέρσι ενσωματώθηκε στην ομάδα, μόλις πριν λίγους μήνες πήρε την κρυάδα από την Euroleague και το-κυριότερο- ο οποίος πριν λίγο καιρό, «έδεσε τον γάιδαρο του», καθώς επεκτάθηκε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και γνωρίζει που θα τον βρει το μέλλον.

Άλλος στη θέση του, στο -25 μπορεί να είχε παρασυρθεί από τη γενική εικόνα της ομάδας. Μπορεί να μην ρίσκαρε να σκιστεί σε… τελειωμένο παιχνίδι, μπορεί να σκεφτόταν υποσυνείδητα κι αυτός, «έχει τελειώσει η χρονιά».

Ο ΜακΚίσικ αντίθετα, μετά το τέλος του αγώνα και με τον Ολυμπιακό εν τέλει να έχει ηττηθεί και να μην καταφέρνει να κάνει την ολική ανατροπή, βγήκε και ζήτησε «συγνώμη», γιατί όλα αυτά, δεν τα έκανε νωρίτερα και ξεκίνησε την προσπάθεια στο 3ο δεκάλεπτο. Επιπλέον, (απ)έδειξε πως με το νέο του συμβόλαιο δεν εφησύχασε (πολλοί το κάνουν), αλλά όπως είπε και ο ίδιος «ηρέμησα».

Μία νοοτροπία που πρέπει να αποτελέσει ναυαρχίδα για τον Ολυμπιακό. Μία νοοτροπία που πρέπει να «αγκαλιαστεί» και να ενστερνιστεί από όλους τους «ερυθρόλευκους», την οποία θέλουν να επαναφέρουν, αλλά μέχρι στιγμής αδυνατούν.

«Πιστεύω πως είναι ο κατάλληλος προπονητής στην κατάλληλη στιγμή και μπορεί να φέρει ξανά την νοοτροπία που είχε ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια. Για δύο - τρία χρόνια ο Ολυμπιακός έχασε αυτή την νοοτροπία, του να παλεύεις κάθε ματς, κάθε κατοχή». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Κώστα Σλούκα. Τα είπε στην Euroleague, για ένα αφιέρωμα που έγινε στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Όλοι γνωρίζουν, το βλέπουν, το κατανοούν, αλλά ο ΜακΚίσικ… τους δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο.

Με το ΣΕΦ άδειο… ακούγονται τα πάντα. Τα πάντα! Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ουρλιάζει «να είστε επιθετικοί, βγάλτε χέρια, βάλτε ένταση» και τους βλέπεις να περνάνε από δίπλα τους οι «Ρώσοι» σαν τα τρένα, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη νοοτροπία.

Ο ΜακΚίσικ, ο οποίος δείχνει ότι διακατέχεται από σωστή νοοτροπία, γιατί κοιτάει συνεχώς να βελτιωθεί και να μην μείνει μόνο σε αυτά που μπορεί να κάνει καλά στο παρκέ, ήταν αυτός που τους παρέσυρε. Που τους πήρε από το χέρι και τους θύμισε πως είναι… ο παλιός καλός Ολυμπιακός!