Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους και όπου βγει…

Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως είναι απίθανο να προκριθούν, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να… πέσουν με το κεφάλι ψηλά - Μίλησαν μεταξύ τους παίκτες και προπονητές. 

Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους και όπου βγει…

Στον Ολυμπιακό υπάρχει μία παγωμάρα ύστερα και από την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Μαθηματικά προφανώς και υπάρχουν ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Άπαντες, όμως, ξέρουν, καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται πως είναι απίθανο να τα καταφέρουν. Κατ’ αρχάς, τίποτα πλέον δεν εξαρτάται από εκείνους, αλλά από τον αντίπαλο. Και, δεύτερον, έρχεται ένα αρκετά δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, κόντρα μάλιστα σε ισχυρές ομάδες που έχουν στόχο την οκτάδα και καμία τους δεν πρόκειται να χαρίσει... κάστανο.

Υπάρχει διακοπή αυτήν την εβδομάδα, αλλά ακολούθως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν να δώσουν τρία σερί απαιτητικά ματς κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. Με τη φορμαρισμένη Εφές στην Τουρκία, με την πάντα δυνατή ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ και με την Μπασκόνια στη Βιτόρια, η οποία έχει αναθαρρήσει μετά και την 20άρα που έριξε στη Ρεάλ. Λέτε ξαφνικά να αφυπνιστεί η ομάδα και να δείξει τον καλύτερό της εαυτό κάνοντας την έκπληξη; Μοιάζει απίθανο! Γιατί αυτήν τη στιγμή οι Πειραιώτες ως σύνολο δεν εμπνέουν καμία σιγουριά και εμπιστοσύνη ενόψει της συνέχειας. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ικανοί να πάρουν διπλό στην έδρα της Αναντολού και μετά να χάσουν στο Φάληρο από τον Ερυθρό Αστέρα...

Προφανώς, όμως, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν μπορούν να τα παρατήσουν ούτε και να μην παλέψουν τα παιχνίδια που απομένουν. Επιβάλλεται να μοχθήσουν μέχρι τέλους, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και όπου βγει! Το σχολίασε και με διπλωματικό τρόπο ο Γιώργος Μπαρτζώκας λέγοντας τα εξής: «Έχουμε ακόμα δέκα παιχνίδια και θα πάμε να χτυπήσουμε όσο περισσότερα μπορούμε. Θα κυνηγήσουμε κάθε παιχνίδι και θεωρούμε ότι έχουμε την ομάδα να χτυπήσουμε κάθε ομάδα σε κάθε έδρα. Βέβαια έχουμε παρουσιάσει και την εικόνα να μπορούμε να χάσουμε κάθε παιχνίδι εδώ. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι».

Ολυμπιακός: Το «πάλι από την αρχή» έχει αιτίες

Μίλησαν παίκτες και προπονητές

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως παίκτες και προπονητές μίλησαν ξεκάθαρα μεταξύ τους. Έκαναν μία κουβέντα στην οποία έβγαλαν στη φόρα τα προβλήματά τους, τα παράπονά τους, με στόχο όχι την κόντρα και την αντιπαλότητα αλλά την ενότητα. Να βρουν τι φταίει, τι πάει στραβά, τι δεν κάθεται καλά στον καθένα.

Γιατί κάποιοι ζορίζονται στην πίεση; Γιατί ορισμένοι δεν ανταποκρίνονται στο πλάνο και ακολουθούν κυρίως το ένστικτό τους; Για ποιον λόγο ορισμένοι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί στο 100% σε ποιον σύλλογο βρίσκονται; Ειπώθηκαν πράγματα τα οποία θα μείνουν στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια, αλλά το καλό είναι πως οι πρωταγωνιστές μίλησαν μεταξύ τους ξεκάθαρα, τα έβγαλαν από μέσα τους, «καθάρισαν», οπότε με την ευκαιρία της διακοπής θέλουν να ανακάμψουν. Και όπου τους βγάλει!

Έτσι όπως τα έκαναν μαντάρα τις τελευταίες εβδομάδες, μετρώντας τέσσερις σερί ήττες, ξέρουν και οι ίδιοι πως είναι απίθανο να προλάβουν το τρένο της πρόκρισης. Είναι όμως και μία πρόκληση να αντιδράσουν, να βγάλουν τον (καλό) αθλητικό εγωισμό τους, να πεισμώσουν και να δώσουν απαντήσεις. Ας αποκλειστούν, αλλά με ψηλά το κεφάλι. Αυτό επεσήμανε και ο Έλληνας τεχνικός στους παίκτες του.