Κάρολ: «Ο πατέρας μου δεν με άφηνε να... σουτάρω τρίποντα»

Ο Τζέισι Κάρολ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο πιο γνήσιος σουτέρ στην Euroleague αποκάλυψε ότι ο πατέρας του, μέχρι τα 14 δεν τον άφηνε να εκτελεί τρίποντα.

Κάρολ: «Ο πατέρας μου δεν με άφηνε να... σουτάρω τρίποντα»

Να και κάτι που δεν περίμενε ποτέ να ακούσει κανείς. Ο Τζέισι Κάρολ λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Euroleague όλων των εποχών και ο καλύτερος τα τελευταία χρόνια. Ο Αμερικανός είναι απλά… «δολοφόνος» από τα 6.75μ. και το κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον το… παρασκήνιο πίσω από το πώς έμαθε να σουτάρει.

Ο ίδιος ο Κάρολ, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος ξένος στην ιστορία της Ρεάλ, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην «El Pais», ότι ο πατέρας του δεν τον άφηνε να σουτάρει τρίποντα. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται…

«Ο πατέρας μου δεν με άφηνε να σουτάρω τρίποντα μέχρι να γίνω 14 ετών. Στα 14, μου είπε ''Έλα, μπορείς'' και όλα άλλαξαν εκεί».

Ο 37χρονος σουτέρ μάλιστα προέτρεψε τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ να μην έχουν ως προτεραιότητα τα τρίποντα: «Η πρώτη συμβουλή που θα έδινα σε ένα παιδί είναι να μην εκτελεί τρίποντα.

Πρέπει να εξασκηθεί μέχρι να αποκτήσει την τέλεια τεχνική και στη συνέχεια, όταν έχει αρκετή δύναμη, να βγει έξω για τρίποντο. Πρώτα πρέπει να μάθει να προσποιείται από τη γραμμή του τριπόντου και να διεισδύει».