Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το «δεν ακούω» του Σπανούλη και ο «κόκκινος» Παπαπέτρου (vids)

Το fosonline.gr θυμάται ξεχωριστές στιγμές από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για την Euroleague.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το «δεν ακούω» του Σπανούλη και ο «κόκκινος» Παπαπέτρου (vids)

Τα παιχνίδια Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μαγνητίζουν και καθηλώνουν όλη την Ευρώπη και οι ιδιαιτερότητες αλλά και οι ξεχωριστές στιγμές σε αυτά, στο πέρασμα των χρόνων είναι πολλές! Μιας και έχουμε ντέρμπι για την Euroleague στο ΣΕΦ, το fosonline.gr θυμάται κάποιες ξεχωριστές στιγμές από αυτά.

* Μία εξ αυτών, είναι το τρίποντο νίκης του Βασίλη Σπανούλη. Το 2014, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έπαιξαν για τη φάση των «16». Ο Σλούκας (12 πόντους) είχε κάνει ένα μαγικό παιχνίδι και με δικά του τρίποντα (4/6) ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει «ζωντανός» και να οδηγήσει το ματς στην κόψη του ξυραφιού.

Εκεί μίλησε –ποιος άλλος;- ο Βασίλης Σπανούλης. Εννιά δέκατα πριν το φινάλε και με το σκορ 65-65 εκτέλεσε για τρεις πάνω σε άμυνα του Γκιστ, ευστόχησε στο μοναδικό του τρίποντο (είχε 0/4) και στη συνέχεια πανηγύρισε κρατώντας τα αυτιά του και λέγοντάς δυνατά «δεν ακούω, δεν ακούω».

* Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν είναι πλέον… πρωτάρης σε αυτά τα ντέρμπι. Έχει επισκεφτεί ξανά το ΣΕΦ ως παίκτης του Παναθηναϊκού και μάλιστα γεμάτο με κόσμο, ωστόσο έχει προλάβει να αφήσει την «σφραγίδα» του σε αυτά τα ντέρμπι, ως… «ερυθρόλευκος».

Τον Ιανουάριο του 2017 στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός είχε κατά διαστήματα πολύ κακές επιθετικές επιλογές. Είχε ανάγκη έναν παίκτη του να βγει μπροστά και να βοηθήσει τον Βασίλη Σπανούλη (12 πόντους). Το έκανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου που σκόραρε σημαντικούς πόντους κι ήταν ο κορυφαίος για την τότε ομάδα του. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε τελειώσει το ματς με 13 πόντους (1/1 δίποντο, 3/4 τρίποντα και 2/2 βολές), ενώ είχε 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, «μιλώντας» στο τέλος για τη νίκη του Ολυμπιακού με 77-69.

* Μία νίκη έχει ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ στην Euroleague (5-1) και αυτή είχε την «σφραγίδα» του Λούκα Λεκαβίτσιους. Ο Παναθηναϊκός τον Νοέμβριο του 2017 πέρασε από την έδρα του Ολυμπιακού νικώντας με 62-70 και στα τελευταία λεπτά η ομάδα του (τότε) Τσάβι Πασκουάλ βρήκε έναν… απροσδόκητο ήρωα, αφού όταν οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν επικίνδυνα ο Λούκα Λεκάβιτσους πέτυχε μερικά πολύ δύσκολα και κομβικά καλάθια, που εδραίωσαν τη νίκη των φιλοξενούμενων. Είχε τελειώσει το ματς με 16 πόντους και 6/10 σουτ.

* Το 2019 ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με 79-65. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κι ο Γιάνις Στρέλνιεκς σκόραραν συνολικά 36 πόντους (από 18 έκαστος) από τους 79 της ομάδας τους. Ήταν μια μαγική βραδιά για τους δύο νυν παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που σημάδεψε μια από τις πιο εύκολες ευρωπαϊκές νίκες στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού επί του αιωνίου αντιπάλου του. Παπανικολάου (12) και Πρίντεζης (11), ήταν εκείνοι που είχαν ακολουθήσει την καλή απόδοση των δύο κορυφαίων.