Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ξέρω τι κάνεις στα «αιώνια» ντέρμπι στο ΣΕΦ (vid)

Από τη σεζόν 2016-2017, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν μέσα-έξω κάθε χρόνο - Οι Πειραιώτες μετρούν 3 νίκες και μόλις 1 ήττα - Έκανε... θραύση πέρσι ο Σακίλ Μακ Κίσικ με τα καρφώματά του.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ξέρω τι κάνεις στα «αιώνια» ντέρμπι στο ΣΕΦ (vid)

Από τη σεζόν 2016-2017, όταν και η Ευρωλίγκα άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, η κάθε ομάδα της διοργάνωσης αντιμετωπίζει η μία την άλλη πάντα μέσα-έξω. Πλέον, η Λίγκα έχει γίνει σαν κανονικό πρωτάθλημα, οπότε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, από τη σεζόν 2016-17 έως και σήμερα, έχουν κοντραριστεί στο ΣΕΦ συνολικά 4 φορές.

Η παράδοση είναι υπέρ των Πειραιωτών, καθώς έχουν επικρατήσει σε 3 ματς. Την πρώτη φορά (2016-2017) πήραν το θετικό αποτέλεσμα με σκορ 77-69, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Κεμ Μπιρτς (11π, 9ρ) και Ιωάννη Παπαπέτρου (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ 3 ασίστ). Την επόμενη σεζόν, όμως, έχασαν στον Πειραιά (62-70), με τον Τσάβι Πασκουάλ να παίρνει... εκδίκηση απέναντι στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Το καλό παιχνίδι του Γιάνις Στρέλνιεκς (18 πόντοι) δεν ήταν αρκετό, με το "τριφύλλι" να έχει για πρωταγωνιστές τους Λούκας Λεκαβίτσιους (14π) και Τζέιμς Γκιστ (15π).

Την επόμενη σεζόν (2018-2019) στο ΣΕΦ, το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ διέλυσε τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο με το επιβλητικό σκορ 79-65. Σε ένα ματς στο οποίο έκανε... θραύση ο τρομερός Νίκολα Μιλουτίνοφ, σημειώνοντας ένα αυτοκρατορικό νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 18 ριμπάουντ. Ήταν ξανά πολύτιμος, πάντως, και ο "ζεστός" Γιάνις Στρέλνιεκς (18 πόντοι, 4/5 τρίποντα), ο οποίος είχε τον τρόπο του να παίζει καλά κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

Στην περασμένη σεζόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι την υπεροχή του απέναντι στο "τριφύλλι". Πήρε τη νίκη με 81-78, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Σακίλ ΜακΚίσικ!

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ σήκωσε το ΣΕΦ στο πόδι με τα συνεχόμενα εντυπωσιακά του καρφώματα, κάνοντας επίδειξη των αθλητικών του προσόντων, "εκτελώντας" τους "πράσινους" με 22 πόντους (8/11 δίποντα). Άξιος συμπαραστάτης του και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έκανε σχεδόν τα... πάντα στο παρκέ (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), αλλά αυτή τη φορά θα απουσιάσει από το "αιώνιο" ντέρμπι.