Ολυμπιακός: Η ώρα Σπανούλη και Πρίντεζη

Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης μπαίνουν περισσότερα ενεργά στο ροτέισον, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα τόσο με την ηγετική τους φυσιογνωμία, όσο και με την τεράστια εμπειρία τους. 

Ολυμπιακός: Η ώρα Σπανούλη και Πρίντεζη

Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να αναδείξει παίκτες, δίνει ευκαιρίες, είτε στους νεότερους είτε στους νεοαποκτηθέντες ξένους αθλητές, αλλά εδώ που έχει φτάσει η ομάδα χρειάζεται κυρίως η εμπειρία αλλά και η κλάση των παικτών του.

Από τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους πρώτους δεν μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό, θα έρθει η ώρα των... παλιών για να δώσουν την έξτρα ώθηση στην ομάδα. Προφανώς και ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει συγκεκριμένο... πρόγραμμα για το πώς θα κάνει ροτέισον σε κάθε παιχνίδι, αλλά είναι δεδομένη η επιθυμία του από εδώ και πέρα να δώσει πιο ενεργό χρόνο τόσο στον Βασίλη Σπανούλη όσο και στον Γιώργο Πρίντεζη.

Από την αρχή της σεζόν, άλλωστε, χειρίζεται διαφορετικά τον χρόνο συμμετοχής τους, παίζουν λιγότερο και ένας από τους λόγους ήταν για να παραμείνουν φρέσκοι και σε καλή κατάσταση όταν θα φτάνουμε προς το τέλος της σεζόν. Πλέον, εδώ που βρίσκεται η ομάδα, με τις πιθανότητες πρόκρισής της στην επόμενη φάση να λιγοστεύουν, θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Βλέπετε, δεν γίνεται και διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε μία διοργάνωση και αν η ομάδα δεν προκριθεί στα προημιτελικά, η σεζόν θα τελειώσει στις 9 Απριλίου. Σε περίπου δύο μήνες δηλαδή, γιατί τότε είναι η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τους Πειραιώτες να υποδέχονται τη Χίμκι στο ΣΕΦ.

Αμφότεροι στην τρέχουσα σεζόν αγωνίζονται λιγότερο από 20 λεπτά. Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει 18 λεπτά μέσον όρο, με 8.8 πόντους, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (61.3% δίποντα, 47.4% τρίποντα), με μόνη αδυναμία τις βολές (50%). Παράλληλα, μαζεύει 2.4 ριμπάουντ και μοιράζει 1 ασίστ ανά παιχνίδι. Κορυφαία φετινή του εμφάνιση στο ΣΕΦ κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (16 πόντοι, 6/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Όσον αφορά τον Βασίλη Σπανούλη, έχει 16.3 λεπτά συμμετοχής με 7 πόντους (45.2% δίποντα, 30.6% τρίποντα, 68.4% βολές) και 2.2 ασίστ. Πλέον, με αρχή το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα αρχίσουμε να τους βλέπουμε και πάλι για μεγαλύτερη διάρκεια στο παρκέ.