Ολυμπιακός: Ο Έλις που αδικεί τον εαυτό του, ο Χάρισον στον «πάγο» και η απόφαση με ΜακΚίσικ

Η «αφύπνιση» του Οκτάβιους Έλις, ο άστοχος Άαρον Χάρισον που μπαίνει στον «πάγο», αλλά και ο λόγος που ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε στο τέλος στον πάγκο τον Σακίλ ΜακΚίσικ

Ολυμπιακός: Ο Έλις που αδικεί τον εαυτό του, ο Χάρισον στον «πάγο» και η απόφαση με ΜακΚίσικ

O Oκτάβιους Έλις «αφυπνίστηκε» κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Είχε ανάγκη αυτή την εξαιρετική εμφάνιση, αν και δεν γλίτωσε τα ανόητα λάθη, όπως εκείνο το απίθανο επιθετικό φάουλ με το οποίο χρεώθηκε (ήταν σωστό) στο 38’ (με το σκορ στο 70-70). Χωρίς να βλέπει, έπεσε άτσαλα πάνω στον Κούριτς και σπατάλησε την κατοχή για την ομάδα του. Συνολικά μέτρησε 4 λάθη σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής, συνεχίζοντας να παρουσιάζεται επιπόλαιος μέσα στο παιχνίδι.

Έκανε όμως εξαιρετική δουλειά κατά κύριο λόγο. Κυριάρχησε στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, καθώς μάζεψε 13 ριμπάουντ (τα 7 επιθετικά παρακαλώ!), ενώ σημείωσε και 8 πόντους (4/5 δίποντα). Παρουσιάζει όμως μια αστάθεια από την αρχή της σεζόν. Διαθέτει ταχύτητα, ελαστικότητα, μακριά άκρα και είναι λειτουργικός στο πικ εν ρολ. Είναι ένας αθλητικός σέντερ με ικανότητες (κυρίως στην επίθεση), αλλά δείχνει ευάλωτος ψυχολογικά. Αν χάσει ένα δύο σουτ, τον παίρνει από κάτω, επηρεάζεται. Παρουσιάζει έλλειψη συγκέντρωσης.

Παράλληλα, χρειάζεται να σκληρύνει το παιχνίδι του αμυντικά. Κανείς δεν περιμένει από εκείνον να κάνει πράγματα και θαύματα. Άπαντες αναμένουν από εκείνον να έχει μεγαλύτερη συνέπεια στον ρόλο του. Είναι καλός ψηλός, το έδειξε και την περασμένη σεζόν, αλλά φέτος αδικεί τον εαυτό του.

Γιατί κράτησε τον Μακ Κίσικ στον πάγκο

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Πήρε... φωτιά από την περιφέρεια (18 πόντοι, 4/6 τρίποντα) και έδωσε ώθηση στην ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε έχοντας σχήμα με τους Σπανούλη, Σλούκα, Λαρεντζάκη, Ζαν-Σαρλ και Έλις, περνώντας στη συνέχεια στο παρκέ τους Τζένκινς και Μάρτιν στο «1» και στο «5» αντιστοίχως.

Υπάρχει λογική όμως στην απόφασή του. Πόνταρε στη μαχητικότητα, στην αμυντική προσήλωση και στο κρύο αίμα που έχει ο Λαρεντζάκης σε στιγμές που η μπάλα «καίει», καθώς στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ναι μεν ο Μακ Κίσικ είναι από τους πρωταγωνιστές, αλλά στις κρίσιμες στιγμές συνήθως παίρνει κακές αποφάσεις. Δεν λέμε πως ήταν λάθος ή σωστό, αλλά πως υπήρχε λογική στην απόφασή του.

Στον... πάγο ο Χάρισον

Ο Άαρον Χάρισον έπαιξε μόλις 7 λεπτά εναντίον της Μπαρτσελόνα, παίρνοντας πάνω του δύο σουτ, στα οποία ήταν άστοχος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν τον κράτησε περισσότερο στο παρκέ και τον έβαλε στον... πάγο. Είναι απογοητευμένος ο Έλληνας τεχνικός από την εικόνα του Αμερικανού γκαρντ-φόργουορντ στα τελευταία παιχνίδια. Ξεκίνησε αρκετά καλά στη σεζόν, έδειξε θετικά δείγματα γραφής, αλλά πλέον η απόδοση του έχει πέσει και παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων. Στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς του Ολυμπιακού έχει 2/15 τρίποντα, όντας απελπιστικά άστοχος.

Πλέον, αδυνατεί να βρει ρυθμό στην επίθεση και να προσφέρει μεγάλα σουτ στην ομάδα του. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος του. Δυστυχώς όμως για τους «ερυθρόλευκους», δεν έχει καταφέρει ακόμη να συνέλθει μετά τον τραυματισμό του. Παράλληλα, δείχνει να... λυγίζει από την βαρύτητα και την πίεση που έχει πλέον κάθε ματς για τους Πειραιώτες. Το γεγονός έχει κοστίσει στην ομάδα και ο Έλληνας τεχνικός θέλει να του χτυπήσει το... καμπανάκι. ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια του προχωρεί έχοντας... σβηστό το πιο «καυτό» του όπλο από την περιφέρεια και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.