Ολυμπιακός: Oύτε επίτηδες να το κάνει!

Λες και το κάνει επίτηδες - Ο Ολυμπιακός έχασε ξανά ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του, κάνοντας σχεδόν τα πάντα λάθος στην τελευταία περίοδο, με τους διαιτητές να βάζουν και τη πινελιά τους - Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.

 Ολυμπιακός: Oύτε επίτηδες να το κάνει!

Aυτό ήταν το 7ο σερί φετινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό μέσα στο 2021, το οποίο κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μικρή εξαίρεση το ματς κόντρα στην Αρμάνι, αλλά και εκείνο ουσιαστικά κρίθηκε στο τελευταίο 1,5 λεπτό. Ομάδα-ψυχοβγάλτης, καθώς τα περισσότερα παιχνίδια του στην τρέχουσα σεζόν έχουν εξέλιξη θρίλερ. Το ίδιο σενάριο και με τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, με τους Πειραιώτες να χάνουν το ματς μέσα από τα χέρια τους. Κουραστήκαμε να γράφουμε το ίδιο πράγμα, αλλά αφού αυτό κάνει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, πως διαφορετικά να το πούμε; Πέταξε στα... σκουπίδια το προβάδισμα που είχε στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις, ενώ και κόντρα στη Βιλερμπάν «αυτοκτόνησε» στο Φάληρο.

Αυτή τη φορά ήταν η ώρα της Μπαρτσελόνα στο Φάληρο. Οι Πειραιώτες ήταν απελπιστικά άστοχοι και χωρίς ενέργεια στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα τους ήταν άθλια και απογοητευτική. Και στο δεύτερο μέρος, παρουσίασαν το γνωστό τους διαφορετικό προφίλ. Μία ομάδα σταθερά διπρόσωπη από την αρχή της σεζόν. Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Έπαιξε καταπληκτική άμυνα, περιόρισε την δημιουργία του Καλάθη, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και κυρίως έβαλε μεγάλα σουτ. Θέλει κότσια και ικανότητα να μπορέσεις να γυρίσεις το ματς απέναντι σε μία ισχυρή Μπαρτσελόνα. Από το -10 (30-40) στο 20', πήγε στο +3 (53-50) στο 30', φέρνοντας τα πάνω-κάτω.

Στο τέλος, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" σπατάλησαν τη μεγάλη ευκαιρία που είχαν για να νικήσουν για δεύτερη σερί φορά μέσα στη σεζόν τη Μπαρτσελόνα. Καμία αντίρρηση πως η διαιτησία ήταν προβληματική σε ένα μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης (όπως γενικότερα είναι χαμηλό το επίπεδο στα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης), αλλά ο Ολυμπιακός στο τέλος... έβγαλε τα μάτια του! Έχει το προβάδισμα στα 70'' πριν το τέλος (74-72) και ακολούθως, αναλώνονται σε φτηνά λάθη και σε κακές αποφάσεις.

Για την τελευταία και επίμαχη κατοχή της Μπαρτσελόνα, με τον Χίγκινς να πηγαίνει για ντράιβ και τον Ζαν-Σαρλ να τον μαρκάρει, ο Γάλλος ακουμπά τον γκαρντ των Καταλανών. Φαίνεται πως είναι φάουλ και βολές για τους Ισπανούς. Όμως, σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο, με το σκορ στο 74-74 και να απομένουν 6'', είναι αδιανόητο ένας διαιτητής να δίνει τεχνική ποινή στον πάγκο για διαμαρτυρία! Σε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο, πλέον, η παραμικρή κουβέντα ακούγεται εύκολα. Θα μας πείτε πως αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι προπονητές, αλλά με την ένταση και την πίεση στο «κόκκινο», σε ματς που κρίνεται στην κόψη του ξυραφιού, προφανώς και οι πάγκοι των δύο ομάδων δεν μπορούν να είναι σαν... εκκλησία. Ήταν μία απόφαση... τραβηγμένη από τα μαλλιά, η οποία και προφανώς έπαιξε ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Ήταν... αυτοκτονία, πάντως, για τον Ολυμπιακό και ο τρόπος που λειτούργησε στο τέλος. Πέρα από την τραβηγμένη αντίδραση του Γιώργου Μπαρτζώκα, η τελευταία κατοχή των Πειραιωτών δεν ήταν ορθολογική. Ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά ο τρόπος που σούταρε το κρίσιμο τρίποντο στο τέλος ήταν κακός. Η μπάλα πήγε έρμπολ και ακολούθως τόσο ο Μάρτιν, όσο και ο Σλούκας, αστόχησαν σε δύο θεωρητικά εύκολα λέι-απ. Ούτε επίτηδες να το έκαναν. Η μπάλα... δεν έμπαινε, λες και τίποτα πέρα από τους "ερυθρόλευκους", δεν ήθελε τον Ολυμπιακό να πάρει αυτό το ματς...

Η ουσία, πάντως, είναι πως ο Ολυμπιακός μέτρησε την τρίτη σερί ήττα του, αυτή ήταν η τέταρτη στα τελευταία πέντε παιχνίδια του και πλέον το... τρένο της πρόκρισης στην επόμενη φάση απομακρύνεται. Πλέον, καλείται να κάνει μεγάλες υπερβάσεις. Γιατί μετά το "αιώνιο" ντέρμπι, έχει δύσκολες αποστολές κόντρα σε Εφές (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός) και Μπασκόνια (εκτός).

Παππάς (συνεργάτης Μπαρτζώκα): «Όλοι είδαν τι έγινε...»

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 74-76: Τα τρία φόλοου στην τελευταία επίθεση (vid)

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 74-76: Όχι και έτσι κύριοι διαιτητές... (highlights)