Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Ζητείται «αφύπνιση» από τους Χάρισον και Έλις

Ο Χάρισον έχει 2/14 τρίποντα στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, έχοντας χάσει τον ρυθμό του στην επίθεση - Χαμηλές πτήσεις στη θέση «5» από τον Έλις, σε μία περίοδο που η ομάδα τους έχει ανάγκη. 

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Ζητείται «αφύπνιση» από τους Χάρισον και Έλις

Ο Άαρον Χάρισον αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στον αστράγαλο (έχασε το ματς με Μακάμπι), αλλά από τότε που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση αδυνατεί να βρει ρυθμό. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είναι απογοητευτικός στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας (απέναντι σε Βιλερμπάν στο ΣΕΦ, με Ζαλγκίρις στο Κάουνας και τώρα στο Μιλάνο) έχει μόλις 2/14 τρίποντα (14.2%) και 5/10 δίποντα. Συνολικά, δηλαδή, έχει 7/24 σουτ (29.1%).

Ο παίκτης φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά στα τελευταία ματς της ομάδας παρουσιάζεται εκνευριστικά άστοχος. Δεν μπορεί να προσφέρει το μεγάλο σουτ στους Πειραιώτες και αδυνατεί να τους δώσει επιθετική ώθηση. Και είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα από αυτά τα σουτ είναι ελεύθερα. Είναι η πίεση της διοργάνωσης; Είναι ψυχολογικό; Είναι θέμα προπόνησης; Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια του προχωρεί έχοντας... σβηστό το «καυτό» του όπλο από την περιφέρεια και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πάλι καλά που έχουν βρει ρυθμό πίσω από τα 6.75 μέτρα οι Σλούκας και Βεζένκοφ...

Χαμηλές πτήσεις από τον Έλις...

Ο Οκτάβιους Έλις έχασε το τζάμπολ από τον Λουίτζι Ντατόμε, ο οποίος δεν φημίζεται για την αλτικότητά του. Είναι μία λεπτομέρεια, η οποία δείχνει τον βαθμό συγκέντρωσης και εγρήγορσης του Αμερικανού σέντερ του Ολυμπιακού. Έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι, κανείς δεν το έχει ξεχάσει αυτό, αλλά φέτος παρουσιάζει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Έχει κάνει και ορισμένα καλά ματς, αλλά κατά κύριο λόγο παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων. Δεύτερο σερί κακό παιχνίδι. Τόσο στο Κάουνας όσο και στο Μιλάνο αναλώθηκε σε αχρείαστα φάουλ, ήταν παρατηρητής στο κομμάτι των ριμπάουντ, αφανής στην επίθεση και μαλθακός στην άμυνα. Ένας αθλητικός σέντερ με ύψος 2,08 μ., ο οποίος από θεριό ανήμερο πέρσι φέτος δείχνει... νάνος!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αντιμετωπίζει ένα σημαντικό προσωπικό πρόβλημα. Καμία αντίρρηση, υπάρχει σεβασμός για αυτά τα θέματα, αλλά υπάρχει και η ομάδα. Μέχρι στιγμής οι Πειραιώτες δείχνουν να πορεύονται με… 1,5 σέντερ. Έχει εξελιχθεί σε σέντερ-λαβράκι ο καταπληκτικός Χασάν Μάρτιν, ο οποίος είναι από τους ρούκι της σεζόν στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ ναι μεν έχει το ύψος και κάνει ό,τι μπορεί στο «5», αλλά η κύρια θέση του είναι στο «4». Ο Ολυμπιακός δείχνει να «διψά» για έναν γεμάτο ενέργεια σέντερ που θα μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στο αμυντικό ριμπάουντ και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.