Ολυμπιακός: Γιατί δεν πήρε τάιμ άουτ ο Μπαρτζώκας

Δέχτηκε κριτική ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον λόγο που δεν πήρε τάιμ-άουτ στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις - Αυτή είναι η εξήγηση. 

Ολυμπιακός: Γιατί δεν πήρε τάιμ άουτ ο Μπαρτζώκας

Έχει δεχτεί έντονη κριτική ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το γεγονός πως στα τελευταία 21’’ πριν από το τέλος της αναμέτρησης, με τον Τζέφρι Λοβέρν να φέρνει το σκορ στα ίσα (79-79) στον αιφνιδιασμό, δεν πήρε τάιμ άουτ.

Υπάρχει όμως εξήγηση στο σκεπτικό του. Πήρε ένα ρίσκο, στην πράξη δεν του βγήκε, αλλά υπάρχει λογική. Ο Έλληνας τεχνικός περίμενε πως η Ζαλγκίρις θα κάνει φάουλ για να σταματήσει τον χρόνο (άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή που δόθηκε από τους Λιθουανούς, καθώς είχαν φάουλ να δώσουν) και τότε θα το έπαιρνε για να σχεδιάσει την τελευταία κατοχή στα τελευταία 6’’ με 8’’.

Άλλωστε, σε εκείνο το χρονικό σημείο πίεσε τον Σλούκα ο Ουόκαπ προσπαθώντας είτε να του κάνει φάουλ είτε να του κλέψει την μπάλα. Έγινε, όμως, το δεύτερο και το ματς ουσιαστικά χάθηκε.

Στο σενάριο που η Ζαλγκίρις έπαιζε καθαρή άμυνα, τότε θα έπαιρνε τη φάση πάνω του ο Σλούκας, πηγαίνοντας είτε για ντράιβ μέσα στη ρακέτα (καθώς είχαν δημιουργηθεί χώροι) είτε για πάσα για ελεύθερο σουτ, ειδικά στο ενδεχόμενο που ερχόταν δεύτερος παίκτης πάνω του.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας