Ο Κάτας άφησε παράθυρο για μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Ο Όντεντ Κάτας εύχεται να είχε στο ρόστερ του παίκτη σαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τόνισε πως εφόσον υπάρξει ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ, τότε ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για παίκτη.

Ο Κάτας άφησε παράθυρο για μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην COSMOTE TV:

Ήταν πεπρωμένο για σένα να εργαστείς κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό σαν προπονητής;

«Πιθανότατα ναι! Πιθανότατα… Είμαι ενθουσιασμένος για όλο αυτό, αγαπώ το να βρίσκομαι εδώ, σε αυτό το γήπεδο όπου έχω τόσες αναμνήσεις. Ξέρω τι σημαίνει το να παίζεις, το να προπονείς και το να αποτελείς συνολικά κομμάτι του οργανισμού του Παναθηναϊκού, γνωρίζω το πόσο σημαντικό είναι. Αυτό αισθάνομαι και είμαι έτοιμος να εργαστώ και να δώσω τα πάντα. Κατανοώ πως δεν θα είναι εύκολο για μένα, ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με αρκετή ένταση όμως είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά, δεν με φοβίζει η σκληρή δουλειά. Μπήκα στο Αλεξάνδρειο και είδα τη φανέλα του Γκάλη. Είναι σημαντικό… Είναι σημαντικό για εμένα προσωπικά. Αν επέλεγα ένα μέρος για να βρίσκομαι, είτε σε σχέση με το μπάσκετ είτε όχι, το μέρος αυτό θα ήταν πάντα η Ελλάδα».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Είμαστε ήδη σε ένα σημείο μετά από δυο παιχνίδια, αλλά ουσιαστικά χωρίς προπόνηση κανονικά, με επαφές. Το πρόγραμμά μας ήταν δύσκολο και κάναμε μόνο δυο προπονήσεις αποκατάστασης. Πραγματικά ανυπομονώ να κοουτσάρω αυτή την ομάδα, όμως η πρώτη εντύπωση που μου δίνεται είναι πως έχω καλά παιδιά στο ρόστερ μου που έχουν διάθεση να μάθουν. Πέραν αυτών, έχουμε ορισμένα στοιχεία πάνω στα οποία θα δουλέψουμε και με τον καιρό θα γίνουμε καλύτεροι».

Πλέον ο Όντεντ Κάτας θα συνεργαστεί με τον άλλοτε συμπαίκτη του, Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον αδελφικό φίλο και κουμπάρο του, Γιώργο Καλαϊτζή αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, για τον οποίο ανέφερε: Λατρεύω το ευρωπαϊκό μπάσκετ περισσότερο από οτιδήποτε και έβλεπα αυτόν τον κυρίαρχο παίκτη! Ήταν ελκυστικός ως παίκτης, αλλά δεν είχε μόνο αυτό το χαρακτηριστικό. Κατανοώντας το μπάσκετ ως προπονητής πλέον και ως πρώην παίκτης, κατανοείς πως έκανε τα πάντα για να κερδίσει τους αγώνες. Χρησιμοποιεί τον εγωισμό του προς την σωστή κατεύθυνση. Ως προπονητής τώρα, τέτοιους παίκτες θέλω! Εύχομαι να είχα έναν Διαμαντίδη»!

Όσον αφορά την πιθανότητα αλλαγών στο ρόστερ είπε: «Αν θεωρήσουμε πως χρειαζόμαστε παίκτη, θα κάνουμε κάτι, είμαι σίγουρος για αυτό, έχω ήδη μιλήσει με την ομάδα.