Η ΤΣΣΚΑ μένει χωρίς γήπεδο - Η τοποθέτηση του Βατούτιν για το μέλλον της ομάδας

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποφάσισε να κατεδαφίσει (!) το γήπεδο της ομάδας και πλέον η ΤΣΣΚΑ ψάχνει άλλη έδρα - Το σχόλιο του Αντρέι Βατούτιν.

Η ΤΣΣΚΑ μένει χωρίς γήπεδο - Η τοποθέτηση του Βατούτιν για το μέλλον της ομάδας

H TΣΣΚΑ Μόσχας έχει ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει το νέο της «σπίτι», αλλά αυτό δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2022. Μέχρι να είναι έτοιμο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019, αγωνίζεται στις εγκαταστάσεις του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι».

Πλέον, όμως, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα μείνει χωρίς... γήπεδο! Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ενημέρωσε πως θα κατεδαφιστούν άμεσα οι εγκαταστάσεις του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι». Είναι απόφαση της κυβέρνησης και πλέον η ομάδα θα χρειαστεί να βρει άμεσα νέο γήπεδο για να αγωνίζεται.

Ο ιδιοκτήτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, αναφέρθηκε στο γεγονός, εξηγώντας το πως θα λυθεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε: «Η απόφαση αυτή ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η ΤΣΣΚΑ από τον Ιούνιο θα είναι στο… δρόμο. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θα έχουμε πού να παίξουμε, γιατί θα βρούμε μια έδρα που θα πληροί τις προϋποθέσεις για την Ευρωλίγκα και την VTB League.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχουμε χώρο για προπονήσεις, τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των ακαδημιών μας. Επιπλέον χάνουμε το κέντρο αποκατάστασης, τα γραφεία, την μπουτίκ, το μουσείο και όλες τις υποδομές της ομάδας. Η πιο πετυχημένη ομάδα της χώρας και μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη θα είναι άστεγη.

Πρέπει να βρούμε επειγόντως μια νέα έδρα για την ομάδα και τις υποδομές. Αν θέλουμε να έχουμε νέο γήπεδο, θα απαιτηθούν για 2-3 χρόνια με μεγάλες επενδύσεις. Σκεφτόμαστε τα πάντα, ακόμη και να πάμε σε άλλη πόλη, αφού καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να χτίσεις ένα μοντέρνο γήπεδο στη Μόσχα και πόσο πολύ κοστίζει.

Ακόμη και για τους ιδιοκτήτες μας είναι πολλά τα λεφτά. Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να μετακομίσουμε στην Megasport Arena, αλλά αυτό δεν θα αρκεί μετά το καλοκαίρι, γιατί το συγκεκριμένο γήπεδο δεν διαθέτει προπονητήρια και επιπλέον ο χώρος ενοικιάζεται για διάφορες εκδηλώσεις»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας