Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας έθεσε τους παίκτες προ των ευθυνών τους

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του για την αγωνιστική νοοτροπία που έδειξαν κόντρα στη Βιλερμπάν - Αναμένει την αντίδραση των παικτών του την Τρίτη (19/1) στη Γαλλία. 

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας έθεσε τους παίκτες προ των ευθυνών τους

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Τους στηρίζει και πιστεύει στο ταλέντο τους. Είναι μία ομάδα η οποία χτίστηκε με όλους τους αθλητές να αποτελούν επιλογές του. Θα τους στηρίξει και μετά τις ήττες αν ξέρει πως πάλεψαν και μόχθησαν μέσα στο παρκέ. Κόντρα στη Ρεάλ, για παράδειγμα, με την ομάδα να χάνει στις λεπτομέρειες στην παράταση, έμεινε ευχαριστημένος από την ανταγωνιστικότητα, τη θέληση και τη μαχητικότητα των παικτών του. Βλέπετε, όταν χάνεις ένα ματς από δύο-τρεις στιγμές και αποφάσεις, ναι μεν η ήττα σε στενοχωρεί, αλλά ξέρεις πως οι παίκτες σου το πάλεψαν.

Ο Έλληνας τεχνικός, όμως, ήταν έντονα δυσαρεστημένος μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στη Βιλερμπάν με τη γενικότερη αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του στο ματς. Ήταν εκνευρισμένος από το γεγονός πως οι παίκτες του έχασαν σχεδόν όλες τις διεκδικούμενες μπάλες, είτε στις φάσεις στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνι είτε στο παρκέ. Οι Γάλλοι έδειχναν να έχουν υψηλότερο κίνητρο και μεγαλύτερη θέληση. Έχαναν οι φιλοξενούμενοι σουτ, ορμούσαν για ριμπάουντ και οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού έμεναν θεατές. Δεν υπήρχε σκληράδα. Το μυαλό των αθλητών ήταν στο πώς θα δράσουν πρώτα στην επίθεση και όχι στην άμυνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ενοχλημένος με την κακή νοοτροπία των παικτών του. Αισθάνθηκε πως οι περισσότεροι χαλάρωσαν, επαναπαύθηκαν, θεωρώντας πως δεν πρέπει να κοπιάσουν για να πάρουν τη νίκη. Τον προβληματίζει το γεγονός πως η ομάδα του φέτος δείχνει να... υπνωτίζεται μετά από νίκες, με αποτέλεσμα να προσγειώνεται απότομα. Βλέπει και εκείνος τα σκαμπανεβάσματα, αντιλαμβάνεται πως οι τραυματισμοί επηρεάζουν, το έχει τονίσει πως η απουσία του κόσμου στερεί το πλεονέκτημα στην εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα, αλλά πλέον βρισκόμαστε στον δεύτερο γύρο. Αυτά τα πισωγυρίσματα πρέπει να λάβουν τέλος, αλλιώς το τρένο της πρόκρισης θα χαθεί.

Ο Έλληνας τεχνικός, λοιπόν, μίλησε στους παίκτες του και έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους ενόψει της συνέχειας: «Δεν ήσασταν μαχητές, χάσατε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες. Πού πήγε το κίνητρό σας; Δεν θα καταφέρουμε τίποτα με αυτήν τη κακή νοοτροπία. Δεν παίξαμε για να νικήσουμε και αυτό δεν μου άρεσε. Πρέπει όλοι σας να ξυπνήσετε άμεσα. Δεν υπήρχε συγκέντρωση» σχολίασε, μεταξύ άλλων.