Ολυμπιακός: Γιατί δεν έπαιζε περισσότερο ο Λαρεντζάκης;

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εντυπωσίασε στο Τελ Αβίβ, πρωταγωνίστησε στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι,  αλλά μέχρι στιγμής έχει μικρό χρόνο συμμετοχής - Αυτή είναι η εξήγηση. 

Ολυμπιακός: Γιατί δεν έπαιζε περισσότερο ο Λαρεντζάκης;

O Γιαννούλης Λαρεντζάκης εξελίχθηκε στον... κρυφό άσο στο μανίκι του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Τελ Αβίβ. Ο 27χρονος γκαρντ δεν αγωνίστηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με το που παρουσιάστηκε στο παρκέ στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκε πανέτοιμος. Δεν είναι και εύκολο, αλλά για ακόμη μία φορά έδειξε πως προσαρμόζεται άμεσα στις απαιτήσεις της εκάστοτε αναμέτρησης, δείχνοντας υψηλό βαθμό συγκέντρωσς.

Εξελίχθηκε σε έναν εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι. Μέτρησε 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ, όντας πολύτιμος τόσο στην 4η περίοδο, όσο και στην παράταση. Έβαλε μεγάλα σουτ όταν η μπάλα «έκαιγε», έβγαλε καθοριστικές άμυνες στο τέλος και στάθηκε απόλυτα ψύχραιμος στις βολές.

Παίζει μπάσκετ με αυτοπεποίθηση, ξεχωρίζει για το αγωνιστικό του θράσος, έχει τόλμη, ψυχή, τσαγανό και επιβεβαιώνει όσους έλεγαν για εκείνον πως «αυτό το παιδί δεν νιώθει, δεν έχει φόβο στο παιχνίδι του». Νέα εξαιρετική εμφάνιση, ύστερα και από εκείνη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, όταν και εκεί έδωσε μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα του.

Ολυμπιακός: Ένας Θρύλος «Cobra Kai» στο Τελ Αβίβ!

Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει αδικήσει τον παίκτη και προφανώς και πιστεύει στις δυνατότητες του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Όμως, έχει ένα ξεκάθαρο ροτέισον στο μυαλό του, με ρόλους τους οποίους έδωσε από την αρχή της σεζόν και έτσι προχωρά η ομάδα. Η βασική τετράδα στα γκαρντ είναι οι Σλούκας, Σπανούλης, Τζένκινς και Χάρισον, συν και την παρουσία του ΜακΚίσικ, τον οποίο και χρησιμοποιεί συχνά στο "2".

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως δεν είναι εύκολο να βρεθεί χρόνος, αλλά και παιχνίδια για εκείνον. Ουσιαστικά στο ρόστερ έχει τον ρόλο του 11ου και του 12ου παίκτη, κάτι που ήξερε ο Λαρεντζάκης από την αρχή της σεζόν.

Τώρα, στο Τελ Αβίβ, βρήκε χώρο, γιατί απουσίαζε ο (τραυματίας) Χάρισον. Με τις καλές εμφανίσεις του, όμως, είναι δεδομένο πως θα... αναγκάσει με τον τρόπο του τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ποντάρει ακόμη περισσότερο σε εκείνον στο μέλλον. Ειδικά με την αμυντική προσήλωση που έδειξε, γιατί η ικανότητα του στην επίθεση είναι δεδομένη.