Ολυμπιακός: Ο Σλούκας γίνεται ο ηγέτης που ήθελες!

Ο Κώστας Σλούκας έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και γίνεται ο ηγέτης της νέας εποχής στον Ολυμπιακό - Στα τελευταία 6 ματς έχει 15.8 πόντους και 6.6 ασίστ - Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Ο Σλούκας γίνεται ο ηγέτης που ήθελες!

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός έχει μετρήσει δύο σερί νίκες στα τελευταία παιχνίδια του, είναι η αγωνιστική ανάταση του Κώστα Σλούκα. Ύστερα από την φαντασμαγορική του εμφάνιση κόντρα στη Χίμκι στη Μόσχα (25 πόντοι, 3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ασίστ, χωρίς λάθος σε 29 λεπτά), ήρθε η νέα υψηλή του απόδοση απέναντι στη Μπάγερν. Κόντρα στους Γερμανούς πήρε το ματς προσωπικά από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Έγινε μπροστάρης, πήρε πρωτοβουλίες, λειτούργησε με αγωνιστικό θράσος, έπαιξε με αυτοπεποίθηση, φρόντιζε να δημιουργεί ρήγματα σε κάθε ευκαιρία και ήταν αποφασιστικός σε κάθε του σκέψη. Δεν δίστασε να πάρει πάνω του προσπάθειες, δεν λύγισε από το... ξύλο που δέχτηκε και το μάτι του «γυάλιζε». Αποτέλεσμα; Να τελειώσει το ματς έχοντας 24 πόντους (5/11 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5/5 βολές), 7 ασίστ και 3 κλεψίματα, σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Ήταν μία μόνιμη και διαρκής απειλή για τους Γερμανούς. Πέτυχε και καλάθια προσωπικότητας. Τρανό παράδειγμα το εκπληκτικό μπάσιμο που έκανε στα 43'' πριν το τέλος της αναμέτρησης, όταν άλλαξε χέρι στον αέρα, διαμορφώνοντας το 84-79. Χορταστική εμφάνιση, την οποία απόλαυσε και ο ίδιος, πανηγυρίζοντας γεμάτος χαμόγελο στην εξέλιξη της φάσης.

Ο Σλούκας δικαιώνει τον ντόρο που έγινε το καλοκαίρι - Έχει εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του

Ήταν ηγέτης! Για αυτόν τον λόγο δεν αποκτήθηκε άλλωστε; Για να πάρει σε βάθος χρόνου τη σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη, ακολουθώντας το πεπρωμένο του, το οποίο ήταν και είναι να γίνει ο μπροστάρης της νέας εποχής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Από την αρχή της σεζόν παίζει καλά. Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Όταν, όμως, είσαι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, όταν η διοίκηση έχει κάνει υπέρβαση για να σε φέρει πίσω (όπως και ο παίκτης έδωσε τη δική του μάχη για να γυρίσει, ας μη το ξεχνάμε), όταν ο πήχης έχει φτάσει ψηλά, είναι λογικό να υπάρχουν και μεγάλες απαιτήσεις.

Οι εξαιρετικές τελευταίες εμφανίσεις του, δικαιώνουν τον ντόρο που έγινε το περασμένο καλοκαίρι για να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Επιθετικά το ρεπερτόριο του είναι πλούσιο, έχοντας εξελίξει το παιχνίδι του. Τρίποντα, σουτ από μέση απόσταση (ακόμη και μετά από ντρίμπλα), καλάθια με διεισδύσεις δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα σε κάθε ευκαιρία, παραμένοντας χαρισματικός στις πικ-εν-ρολ συνεργασίες.

Πλέον, βλέπουμε έμπρακτα και το πόσο αξιοποιεί την αθλητικότητα την οποία και έχει αποκτήσει. Είναι πιο γρήγορος, περισσότερο ευέλικτος, έχει καλύτερο πρώτο βήμα, αλλά και εντυπωσιακή αλλαγή κατεύθυνσης. Όλα αυτά τα έχει προσθέσει τα τελευταία χρόνια στο ρεπορτόριο του, τα οποία είναι προϊόν καθαρά προσωπικής και σκληρής δουλειάς.

Ανήκει στην ελίτ της Ευρωλίγκας - Έχει πάρει «φωτιά» στα τελευταία 6 ματς

Ο Κώστας Σλούκας ανήκει πλέον στην ελίτ των παικτών της Ευρωλίγκας. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίος γκαρντ της διοργάνωσης. Η ποιότητα του, αλλά και η κλάση του, δεδομένη. Απλά, χρειαζόταν λίγο χρόνο και παιχνίδια στα πόδια του, τόσο για να βρει ρυθμό, όσο και για να προσαρμοστεί σε μέγιστο βαθμό στην τακτική της ομάδας. Προσέξτε: ναι μεν ξέρει τον προπονητή, αρκετούς συμπαίκτες του, τα αποδυτήρια, τα μέλη του σταφ, τη διοίκηση, έχοντας ένδοξο παρελθόν στον σύλλογο, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός του 2015, δεν είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν του 2020.

Επίσης, να κατανοήσουμε πως για πέντε σερί χρόνια συνεργαζόταν με μία συγκεκριμένη ομάδα (Φενέρμπαχτσε) και προπονητή (Ομπράντοβιτς), έχοντας συγκεκριμένους παίκτες δίπλα του. Λογικό, λοιπόν, να χρειαζόταν χρόνο για να βρει τα πατήματα του. Πλέον, βλέπουμε στον Ολυμπιακό να διανύει τη δική του αγωνιστική εκτόξευση με τα ερυθρόλευκα. Οι Πειραιώτες απολαμβάνουν με καμάρι την επένδυση τους να τους δικαιώνει.

Στην Μόσχα ήταν κακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, μετρώντας μόλις 5 πόντους. Δέχτηκε κριτική, γιατί η εμφάνιση του ήταν υποτονική. Τι έχει κάνει μετά; Πως αντέδρασε; Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του! Από εκείνο το ματς και μετά, στα τελευταία 6 παιχνίδια του Ολυμπιακού (με Ερ. Αστέρα, Βαλένθια, Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Μπάγερν), έχει μέσον όρο 15.8 πόντους και 6.6 ασίστ. Ηγέτης!